Table inteligente în școli și tablete electronice pentru elevi. Promisiunea făcută de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu!

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 13:32
Table inteligente în școli și tablete electronice pentru elevi. Promisiunea făcută de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu! GALERIE FOTO
Proiect pentru dotarea școlilor cu table inteligente și tablete electronice

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, promite table inteligente în școli și tablete pentru elevii din învățământul preuniversitar. O echipă de specialiști lucrează în prezent la proiect, care trebuie să primească aprobare de la Uniunea Europeană pentru a putea fi implementat.

„Încercăm să dezvoltăm un proiect de modernizare a predării lecțiilor în învățământul preuniversitar prin montarea unei table inteligente în sălile de clasă și dotarea cu tablete electronice prin care copiii să poată lua lecțiile acasă, pentru a nu mai lua atâtea cărți în ghiozdan”, a declarat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Proiectul trebuie aprobat de Uniunea Europeană
Proiectul trebuie aprobat de Uniunea Europeană

Proiect pentru dotarea școlilor cu table inteligente și tablete electronice

Ministrul Educația a vorbit și în luna ianuarie despre proiectul prin care dorește dotarea sălilor de clasă din învățământul preuniversitar cu table inteligente și tablete electronice pentru elevi.

„Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Acum, suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme, pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii şi licee, în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, afirma Ecaterina Andronescu în luna ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×