Ecaterina Andronescu pregătește schimbări în educație, din nou: „Ei sunt generaţia bioingineriei”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 16:50
Ecaterina Andronescu pregătește schimbări în educație, din nou: „Ei sunt generaţia bioingineriei” GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu pregătește schimbări în educație, din nou: "Ei sunt generaţia bioingineriei"

Ecaterina Andronescu a pregătit schimbări smart în educație. Școlile vor avea table inteligente, iar elevi vor avea toți tablete. Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, spune că aceste schimbări vor duce la creșterea performanței. Ministerul se află acum la faza de redactare a acestui proiect, care va primi finanţare prin fonduri europene.

„Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu schimbă iar educația:”Suntem la etapa la care scriem proiectul”

Ecaterina Andronescu a început reforma în educație. Ministrul vrea ca predarea să se facă după metode moderne. Și asta nici măcar nu va costa mult statul român. „Este cu bani europeni Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu şi licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a mai afirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu vrea table inteligente școli

Ministrul Educației a participat vineri, la sărbătorirea Centenarului Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Constanţa. Înainte de a reforma metodele de predare, ministrul trebuie mai întâi să rezolve problemele manualelor, dar și a fondului clasei, pe care îl consideră mai degrabă o povară pentru sistemul de învățământ. „Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a spus Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×