Veste bună pentru toți părinții! Ecaterina Andronescu a anunțat că statul vrea să facă afterschool-ul public. Ministrul Educației a spus că se lucrează la un proiect în acest sens, pentru ca afterschool-urile să fie reglementate și subvenționate prin lege.
În ultima vreme tot mai mulți părinți apelează la afterschool, datorită timpului petrecut la serviciu și în trafic. Cum nu are cine să aibă grijă de cei mici, soluția cea mai la îndemână după programul de școală este pentru orice părinte afterschool-ulul. Dar acesta costă destul de mult, chiar dacă la multe dintre ele lucrează chiar aceiași profesori sau învățători care îi predau copilului și la școală. Ecaterina Andronescu spune că „este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei” și că acest lucru trebuie reglementat pe viitor.
Vești excelente pentru părinți Ecaterina Andronescu vrea ca statul să plătească pentru afterschool!
Părinții au motive de bucurie. Ministerul Educaţiei lucrează la o lege prin care statul să suporte toate costurile de la afterschool. „Afterschool-ul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supravieţuiască. Eu cred că prin lege putem să reglementăm (afterschool-ul – n.r.)”, a afirmat Ecaterina Andronescu într-o intervenție la un post de televiziune.
Ministerul Educaţiei are un proiect de lege prin care s-ar ajunge ca afterschool-ul să fie acceptat și de către stat ca un sistem complementar celui aplicat la clasă. „Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la afterschool-ul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă”, a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Se renunţă la ideea de manual unic
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu s-a referic și la situația manualelor pentru următorul an școlar. „Se renunţă la ideea de manual unic. În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale”, a declarat ministrul.