Ecaterina Andronescu, despre fondul clasei: E ilegal! Profesorii să nu se amestece!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 08:46
Ecaterina Andronescu, despre fondul clasei: E ilegal! Profesorii să nu se amestece!
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre așa-numitele fonduri ale clasei

Ministrul Educației vrea să introducă în noua lege a educației mențiunea că ”fondul clasei este ilegal”. Ecaterina Andronescu a precizat că profesorii nu au voie să se implice în colectarea acestor bani. Despre această situație a vorbit chiar în seara de luni, la Digi 24. ” Legală nu este. Dacă părinţii strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar.

Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a susținut Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre fondul clasei

De asemenea, ministrul Eudacației a adăugat că dascălii ”au obligația” să nu se amestece în acțiunea de a strânge asemenea resurse, afirmând doar că ” nu este o idee bună”. De altfel, strangerea de bani de la prinți sau bunici pentru așa-zisele fonduri ale clasei ori alte școlii este practicată înainte de începerea anului școlar.

Ecaterina Andronescu, despre fondul clasei: E ilegal! Profesorii să nu se amestece!
inistrul Educației vrea să introducă în noua lege a educației mențiunea că ”fondul clasei este ilegal”

Aceasta este veche de câteva zeci de ani, iar dacă înainte de 1990 era o regulă clară neoficiată în majoritatea unităților de învățământ, în ultimii ani, ”fondul clasei” a fost o acțiune declarată drept ilegală de către șefii Educației. Cu toate acestea, în mai multe școli, tradiția fondurilor clasei și ale școlii este prezentă în continuare. Banii sunt destinați, teoretic, cumpărării de materiale didactice și diferitor reparații.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×