Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 11:08
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019
Ministrul Educației anunță schimbări la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, face schimbări în privința examenelor de Bacaalaureat și Evaluare Națională 2019. Care sunt veștile pentru elevii care urmează să le susțină anul acesta? Într-un intervu pentru HotNews.ro, Ecaterina Andronescu le-a dat o veste bombă elevilor care urmează să treacă prin cele mai importante examene ale vieții lor.

Ce a anunțat Ecaterina Andronescu pentru elevii care susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională în anul 2019?

Ecaterina Andronescu, anunță schimbările pentru elevii care susțin în 2019 Bacalaureatul sau Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat în cadrul unui interviu pentru HotNews.ro, că vor urma schimbări mari în privința celor mai importante examene din viața elevilor: Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Aceasta a afirmat că la Bacalaureat va urma să se introducă un tip care să le poată da acces elevilor la școlile postliceale. De asemenea, a mai anunțat și că nu va renunța la repartizarea computerizată a elevilor claselor de liceu. Ecaterina Andronescu lucrează acum la o evaluare pentru elevii care fac trecerea dintre clasa a X-a la a XI-a.  “Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în 2018 la clasa a VIII-a, adică am avut 36% dintre copii care nu au luat nota 5 la examenul de Evaluare Națională și am avut spre 40% cei care nu au promovat exameul de Bacalaureat, ceea ce ne nemulțumește.

Ecaterina Andronescu, schimbări pentru elevii claselor a X-a și a XII-a
Ecaterina Andronescu, schimbări pentru elevii claselor a X-a și a XII-a

 Ca urmare niște măsuri imediate se referă la încercarea de a avea în acest semestru pregătire remedială, prin ore suplimentare pentru cei care se manifestă în clase, fie că vorbim de ciclul primar sau gimnazial cu acese abateri de la linia corectă a acumulărilor. Dacă există înţelegere în alianţă să iasă cu un singur candidat, şansele cresc. Dacă această înţelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul său candidat şi cred că PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are în electorat, are toate şansele candidatul PSD-ului nu numai să intre în turul doi, dar chiar să câştige. Sau candidatul alianţei. (…). Momentan suntem înainte de o decizie, deci putem să vorbim doar despre scenarii posibile””,  a declarat ministrul Educației în cadrul unie emisiuni Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×