Ecaterina Andronescu vrea să introducă un nou examen la liceu! Ce îi așteaptă pe elevi

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 13:41
Ecaterina Andronescu vrea să introducă un nou examen la liceu! Ce îi așteaptă pe elevi GALERIE FOTO
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea să introducă un nou examen la liceu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, îşi doreşte să introducă o nouă evaluare pentru elevii din liceu pentru a îmbunătăţi sistemul de învăţământ de la noi din ţară. Pentru o bună dezvoltare a elevilor şi o mai bună pregătire a lor pentru facultate, Ecaterina Andronescu vrea să existe încă un examen în timpul liceului.

„Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noştri, şi la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de alarmă, ceva trebuie să facem acolo.

Ecaterina Andronescu vrea să introducă un nou examen la liceu

Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii.

Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşitul examenului de bacalaureat.

Aceasta este o altă direcţie de acţiune (…). Materia noastră este excesiv de condensată pentru vârsta elevului din gimnaziu şi atunci o altă măsură pe care trebuie să o luăm este să revizuim programele şcolare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, încercăm să le demarăm”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu
Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Pentru că rezultatele au fost destul de rele în ultimii ani în ceea ce priveşte rata de promovabilitate a Evaluării Naţionale sau a celei de la Bacalaureat, Ecaterina Andronescu vrea să îmbunătăţească lucrurile prin introducerea unei alte evaluări la nivelul liceului pentru a-i pregăti pe copii şi adolescenţi pentru adevăratele examene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×