Şeful ISU Hunedoara a fost diagnosticat cu coronavirus. Viorel Demean se afla în autoizolare

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 12:31
Şeful ISU Hunedoara a fost diagnosticat cu coronavirus. Viorel Demean se afla în autoizolare
Şeful ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus și va fi internat la Timișoara

Şeful ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus și va fi internat la Timișoara.

Şeful ISU Hunedoara a fost diagnosticat cu coronavirus

”Aseară a venit rezultatul și este pozitiv. Sunt asimptomatic. Imediat voi merge la Timișoara, unde voi fi internat la Spitalul de boli infecțioase”, a declarat colonelul Viorel Demean pentru Hunedoara Liberă.

”Eu eram în izolare încă de sâmbăta trecută, de când au fost confirmați pozitiv Adrian David, Florin Oancea și Lucian Heiuș. Acum fac lista cu numele persoanelor cu care am intrat în contact”, a mai spus șeful ISU Hunedoara, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara se va face o anchetă epidemiologică, urmându-se a se stabili care au fost persoanele care au intrat în contact cu colonelul Viorel Demean.

Dosar penal în cazul senatorului PNL Vergil Chițac

Deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus efectuat la 14 martie și au fost plasați în carantină. Toți trei erau contacți ai senatorului Vergil Chițac.

După acest anunț, Primăria din Deva a fost închisă de urgență, iar toți cei aproximativ 600 de angajați se află în izolare și sunt testați pentru coronavirus, după ce s-a descoperit că primarul și administratorul public sunt infectați cu noul virus.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem în cazul lui Vergil Chițac, senatorul PNL care a fost testat pozitiv la COVID-19 și a infestat mai mulți oameni. Reprezentanții Parchetului s-au sesizat în oficiu și-l vor cerceta pe Chițac pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Primarul Devei, Florin Oancea și fiica acestuia, teste negative pentru coronavirus! Chiar edilul a fost cel care a anunțat că atât el, cât și Laura, fata lui au primit un răspuns fericit. Cu toate acestea, medicii le vor recomanda, conform procedurilor, să rămână izolaţi la domiciliu încă 14 zile.

Primul deces din România al un pacient infectat cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat la Craiova. Este vorba de bărbatul în vârstă de 67 de ani depistat pozitiv pe 18 martie la spitalul Filiași. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×