Încă 3 liberali diagnosticaţi cu coronavirus. Cine sunt aceştia / Nelu Tătaru anunţă trecerea la scenariul 3 UPDATE

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 16:00
Încă 3 liberali diagnosticaţi cu coronavirus. Cine sunt aceştia / Nelu Tătaru anunţă trecerea la scenariul 3 UPDATE
Încă 3 liberali diagnosticaţi cu coronavirus. Cine sunt aceştia foto: Hepta

Încă trei liberali au fost diagnosticaţi cu coronavirus, după ce au luat contact cu Vergil Chiţac. Astfel, numărul cazurilor se duce la 102 şi intrăm în al treilea scenariu.

Cine sunt liberalii cu coronavirus

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae.

Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, se arată în informarea GSC.

Nelu Tătaru, anunţ despre liberalii cu coronavirus şi scenariul 3

Nelu Tătaru, secretar de stat în MS, a declarat, la Digi 24 că toţi au fost contactaţi ai lui Chiţac şi că aceştia au intrat în contact cu alţi colegi. În această seară sau mâine vor veni şi rezultatele pentru alţi liberali, iar ancheta epidemiologică se extinde pentru fiecare în parte.

„În ceea ce priveşte spitalele de boli infecţioase, ele preiau persoanele cu coronavirus, cele 7 clinici de Boli infecţioase vor prelua cazurile grave şi critice, iar cele judeţene le preiau pe cele grave şi medii. La nivelul fiecărui spital vor exista locaţii de triaj, prin care vor trece pacienţii pentru a nu răspândi boala.

Dacă nu se confirmă coronavirusul, se duc la Urgenţe pentru a se trata pentru patologia căreia corsspund. La Matei Balş vin doar pacienţi cu coronavirus. Măsurile vor merge către limitarea focarelor şi evitarea trasnmiterii între focare, aşa încât să se facă creşterea cât mai lentă pentru a nu se pune presiune pe sistem.

După 200, în scenariul 4, se vor trata la spital doar cazuri grave şi critice. Din cei 96 de pacienţi în spital, doar unul este cu simptomatologie mai agravată, dar evoluţia lui e bună. Ne pregătim pentru creşterea numărului”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Vom reveni cu detalii

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×