Primăria din Deva, închisă după ce primarul, fiica acestuia și administratorul au fost depistați cu COVID-19

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 10:24
Primăria din Deva, închisă după ce primarul, fiica acestuia și administratorul au fost depistați cu COVID-19
Primăria din Deva, închisă după ce primarul, fiica acestuia și administratorul au fost depistați cu COVID-19. Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Primăria din Deva a fost închisă de urgență, iar angajații puși în izolare, după ce primarul și administratorul public au fost depistați cu COVID-19.

Primarul și un administrator din Deva, depistați cu coronavirus

Toți cei aproximativ 600 de angajați ai Primăriei Deva și ai direcțiilor aflate în subordinea instituției se află în izolare și sunt testați pentru coronavirus, după ce s-a descoperit că primarul și administratorul public sunt infectați cu noul virus.

Edilul și administratorul din Deva se află internați la Timișoara, în timp ce restul angajaților așteaptă de acasă rezultatele testelor.

„Primăria este închisă. Trebuie să vină şi analizele. Domnul primar stă 14 zile. Este la Timişoara. Tot la Timişoara este şi administratorul public. Am vorbit cu domnul primar duminică, starea de sănătate este bună.

Se simt bine, nu au febră, nu tuşesc. Am fost testat şi eu. Aştept rezultatul. M-am autoizolat acasă. Am lucrat de acasă…Nu am vrut să riscăm. Ca număr total, aproximativ 600 de persoane”, a declarat, pentru Mediafax, Ferdinand Zoltan Pogocsan, viceprimarul Devei.

Fiica primarului, depistată cu COVI-19, selfie în izoletă

Singura unitate de la nivelul primăriei care rămâne deschisă este Biroul de Situaţii de Urgenţă, care va fi deschis pentru a asigura hrana  persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Florin Oancea, primarul din Deva, și Adrian David Nicolae, administratorul public, au fost confirmați cu noul coronavirus în urma reuniunii Biroului Permanent Național al PNL, unde a participat și Vergil Chițac, senatorul liberal depistat cu virusul COVID-19.

„Dragi prieteni, am primit în această după-amiază (duminică – n.r.) rezultatele testării epidemiologice pentru familia mea. Soţia şi băiatul – rezultate negative, deci nu sunt infectaţi cu virusul COVID – 19.

Fata mea – din păcate, rezultat pozitiv – şi acum a ajuns alături de mine, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara”, spune Florin Oancea.

De altfel, edilul a postat pe rețelele de socializare și o fotografie cu fiica sa, chiar din izoletă.

„Şi-a făcut şi un selfie în ambulanţa care a adus-o, făcând semnul victoriei, draga de ea. Nu ne lăsăm! Cu credinţă şi speranţă vom trece peste toate încercările vieţii!”, a mai scris edilul din Deva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×