Două doctorițe de la Spitalul Dimitrie Gerota sunt în stare gravă. Anunțul oficialilor

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 12:32
Două doctorițe de la Spitalul Dimitrie Gerota sunt în stare gravă. Anunțul oficialilor
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că două doctorițe, de 40 și 42 de ani, de la Spitalul Dimitrie Gerota din București sunt în stare gravă la Matei Balș

Șefa secției ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota din București e în stare gravă, după ce a fost infectată cu COVID-19 de fostul ofiter MAI, care a mințit autoritățile înainte de a fi diagnosticat.

UPDATE, ora 12:33 / Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că două doctorițe, de 40 și 42 de ani, de la Spitalul Dimitrie Gerota din București sunt în stare gravă la Matei Balș.

”Sunt în stare critică, sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a spus ministrul la Antena 3.

Șefa secției ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota e în stare gravă

În spațiul online a apărut vineri seară informația că șefa secției ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota ar fi murit, dar secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a precizat că femeia este în viață, dar este în stare gravă, a Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

”Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat că a decedat șefa secției ATI de la Gerota. Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea”, a declarat Raed Arafat în noaptea de vineri spre sâmbătă, conform ziare.com.

Șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Urgență MAI ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București, unul dintre medicii infectați de fostul ofițer MAI, în vârstă de 60 de ani. Femeia are vârsta sub 40 de ani și nu suferă de alte boli.

Fostului ofițer MAI i s-a deschis dosar penal

Angajatul mincinos al MAI a călătorit în Israel timp de 5 zile alături de un grup de 88 de persoane, printr-o agenție de turism din București. Fostul șef din Poliția Capitalei a infectat mai multe cadre medicale, precum și nepotul de 3 ani, nora gravidă, care lucrează la Primăria Capitalei, dar și pe fiul său care lucrează la SRI.

Fiica unui cadru medical de la Spitalul Gerota a răbufnit pe Internet, unde a scris că de-abia după o săptămână s-au găsit teste pentru cei aflați în carantină acolo, timp în care virusul a trecut de la unul, la altul.

În urma acestui caz extrem de grav, Spitalul Dimitrie Gerota din București a intrat în carantină, iar pe numele bărbatului care a infectat peste de 30 de persoane a fost deschis dosar penal.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri, 27 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.292 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 26 de persoane decedate și 115 vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași susțin faptul că tabloul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat, iar noul tip de coronavirus începe să afecteze din ce în ce mai mulți tineri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×