Zeci de medici și pacienți de la spitalul Ministerului de Interne, în pericol! Un ofițer a fost depistat cu coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 08:22
Zeci de medici și pacienți de la spitalul Ministerului de Interne, în pericol! Un ofițer a fost depistat cu coronavirus
Ofițer depistat cu coronavirus în București

Numărul pacienților infestați cu coronavirus a ajuns la 17. Ultima persoană infectată poate da peste cap situația cel puțin în București, după ce boala i-a fost confirmată după câteva zile bune de spitalizare, timp în care a intrat în contact cu alți pacienți și personalul medical.

Ofițer depistat cu coronavirus în București

Medicii, asistentele și unii dintre pacienții care s-au externat au mers acasă, la familiile lor, așa că numărul pacienților cu coronavirus ar putea să crească considerabil.

Cel de al 17-lea caz este un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, acesta fiind al treilea caz înregistrat în Capitală. ”În urma depistării unui pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București ca fiind pozitiv la virusul COVID – 19 (coronavirus), facem următoarele precizări:

Bărbatul era deja internat în momentul când a fost depistat pozitiv

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;

– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul cu nr 17 va fi transferat la Matei Balș

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv.

Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv.

Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×