Documente secrete scurse în presa americană despre coronavirus. Câți români s-ar putea stinge din cauza COVID-19, potrivit Business Insider

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 23:20
Documente secrete scurse în presa americană despre coronavirus. Câți români s-ar putea stinge din cauza COVID-19, potrivit Business Insider
Câți români ar putea muri din cauza coronavirusului, potrivit unor documente secrete americane. Susa foto: Hepta.ro

O publicație americană a pus mâna pe documente secrete care arată că Statele Unite se pregătesc pentru un scenariu sumbru în ceea ce privește epidemia de coronavirus, în ciuda faptului că aceste cifre șocante au fost infirmate în repetate rânduri de președintele Donald Trump.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului, mare potrivit unor documente secrete

În cadrul unei prezentări găzduite de The American Hospital Association (AHA) în luna februarie în SUA au fost scoase la iveală documente secrete conform cărora spitalele americane se pregătesc pentru un scenariu negru în ceea ce privește epidemia cu COVID-19.

Potrivit acestor documente publicate de Business Insider răspândirea bolii este mult mai amplă decât lasă să se vadă oficialii americani. Se pare că actele în cauză arată un număr de 480.000 de decese și peste 5,8 milioane de americani spitalizați. Nici în țara noastră situația nu este prez roz și se așteptă ca numărul persoanelor infectate să crească de la o zi la alta.

Coronavirusul, victime de 10 de ori mai multe decât într-un sezon gripal sever

De asemenea, documentele în cauză au mai dezvăluit că persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni de sănătate preexistente sunt cele mai afectate de acest virus pneumologic viral care a început să înflorească în decembrie 2019 în Wuhan, China. Prin urmare, persoanele de peste 80 de ani au o șansă de 14,8% să moară dacă contractează infecția.

Riscul tine să scadă în cazul tinerilor, în timp ce persoanele cu vârste cuprinse între 70-79 și 60-69 ani sunt încă situați la un risc semnificativ având rate de mortalitate de 8%, respectiv 3,6%. Totodată, persoanele cu afecțiuni cardiace au o șansă din 10 să moară din cauza bolii, faţă de una din 100 de șanse în rândul persoanelor sănătoase, fără condiții medicale preexistente.

Câți români ar putea muri din cauza COVID-19 în următoarea perioadă

Pe baza datelor prezentate de Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universității din Nebraska, se aşteaptă ca virusul să infecteze aproximativ 30% din populaţia Statelor Unite şi epidemia să aibă drept rezultat o rată de spitalizare de 5%.

Pentru o populaţie ca a României rata de îmbolnăvire de 30% ar însemna 5 milioane de cazuri, cu un număr de 250.000 (5%). La o rată a mortalităţii de 0,5% numărul deceselor s-ar situa la circa 25.000. Dacă însă rata mortalităţii este de 3,4% – anunţată de OMS – numărul total al deceselor în urma epidemiei, în România, s-ar situa undeva în jurul valorii de 175.000 de persoane.

Unele prognoze publicate de epidemiologi de talie internaţională situau rata infecţiei la 40 până la 80% din populaţie.

„Este posibil ca prognoza să se schimbe pe măsură ce mai multe informații devin disponibile”, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului Medical Nebraska, potrivit sursei menționate anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×