China are un tratament tradițional pentru coronavirus. Cum sunt vindecați pacienții chinezi

China are un tratament tradițional pentru coronavirus. Cum sunt vindecați pacienții chinezi
China are un tratament tradițional pentru coronavirus

China are un antidot pentru coronavirus, cu care a reușit să vindece foarte mulți dintre pacienți. Guvernul chinez a confirmat aceste date, admițând că se poate trata coronavirusul prin intervenții farmacologice încă de luna trecută.

China are un tratament tradițional pentru coronavirus

Metoda folosită în China s-ar putea însă să fie autorizată cu întârziere în Europa, astfel încât medicii speră să fie dezvoltat vaccinul mai repede decât terapia cu ser.

China folosește în acest moment o resursă pusă la dispoziție chiar de către epidemia cu COVID 19: pacienții infectați cu coronavirus. Peste 80% din cazuri fac forme ușoare sau chiar inaparente, vindecându-se de la sine.

Pacienții care se vindecă ajută la vindecarea altor bolnavi

Acești pacienți au eliminat virusul din organism bazându-se pe producția proprie de anticorpi. După circa două săptămâni ei sunt vindecați, dar organismul lor continuă să producă anticorpi care distrug specific COVID 19.

Persoanele vindecate donează sânge, iar medicii separă plasma de eritrocite și o injectează pacienților cu forme mai grave de boală. Anticorpii aflați în serul ”donat”  anihilează virusul din sânge, ajutând organismul să reziste până apare secreția proprie de anticorpi, sau chiar elimină COVID în lipsa acesteia.

Medicii chinezi se folosesc de acest tratament cumva tradițional, până când medicii vor descoperi un vaccin care să oprească temutul virus.

Folosirea plasmei de la pacienți vindecați va fi dificilă în Occident, din cauza limitărilor legale și birocratice: sunt necesare teste, aprobări, mecanisme de verificare pentru a preveni răspândirea altor infecții virale, prin injectarea de produse biologice recoltate de la pacienți.

Italia a devenit a doua cea mai afectată țară din lume de coronavirus. Un numai o zi, numărul morților a ajuns de la 233, la 366, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut de peste 5000, la peste 7000 de cazuri.

Situația este alarmantă, iar râspândirea rapidă din Italia amenință acum Franța și Germania. În România au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×