Firea vrea să închidă grădiniţele şi şcolile din Bucureşti, din cauza coronavirusului. Edilul a anunţat că suspendă activităţile teatrelor

Ana Necula  
înStiri de ultima ora
09/03/2020, 10:56
Firea vrea să închidă grădiniţele şi şcolile din Bucureşti, din cauza coronavirusului. Edilul a anunţat că suspendă activităţile teatrelor
Gabriela Firea vrea să închisă şcolileInquam Photos / Alexandru Busca

Gabriela Firea a anunţat luni dimineaţă că vor fi luate măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus. Astfel, edilul a hotărât să suspende activităţile teatrelor şi a altor instituţii de spectacol.

Firea vrea să închidă grădiniţele şi şcolile din Bucureşti, din cauza coronavirusului

Primarul Capitalei a propus şi suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti, pentru a limita răspândirea COVID-19. Decizia aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență a PMB.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Acestea (şcolile – n.r.) sunt în administrarea primăriilor de sectoare. Discuţiile sunt pro şi contra în societate. Putem să nu închidem nicio şcoală, nicio grădiniţă şi să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Este şi această variantă susţinută public de foarte multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili şi înţelepţi, să închidem şcolile şi grădiniţele. Şi vă spun şi de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma (…), nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu nişte persoane. Când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica şi cu prietenul fiicei. Prietena este şi ea bolnavă, a avut test pozitiv de ieri, este internată. Îi doresc multă sănătate, dar şi ea este la serviciu şi s-a întâlnit cu toţi colegii. Acei colegi au copii, părinţi. Vă daţi seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică?”, a declarat Firea în cadrul comandamentului de urgenţă.

Gabriela Firea a explicat că în cazul în care se vor închide grădiniţele şi şcolile, părinții trebuie să evite să iasă cu copiii în spațiile publice, la mall și la locurile de joacă.

Activitatea teatrelor şi a unor instituţii de cultură din subordinea PMB, suspendată

Gabriela Firea a anunţat suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, precum şi suspendarea concertelor şi manifestărilor mai multor instituţii: Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

De asemenea, primarul general a mai spus că meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori.

Gabriela Firea a făcut apel ca bucureştenii să ţină cont de toate recomandările autorităţilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×