Gabriela Firea: Spitalul ”Victor Babeș” poate primi 60 de bolnavi cu coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 15:28
Gabriela Firea: Spitalul ”Victor Babeș” poate primi 60 de bolnavi cu coronavirus
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, ia parte la o conferinta de presa desfasurata la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), privind asteptata vizita a suveranului pontif, Papa Francisc, vineri 24 mai 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a pregătit un pavilion separat pentru internarea eventualilor bolnavi de coronavirus, pavilion care are o capacitate de 60 de paturi.

Pavilion separat

Firea a făcut precizarea în cadrul unui comandament de urgență convocat la Primăria Capitalei.

Spitalul de boli infecţioase ‘Victor Babeş’, administrat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, a alocat un corp de clădire separat, pavilionul B4, cu 60 de locuri, complet renovat şi modernizat anul trecut, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Pentru aceştia s-a creat deja un circuit separat, încă de la intrare, de la poartă. Personalul este dotat cu echipament de protecţie necesar într-o astfel de situaţie. Spitalul Colentina, administrat de PMB prin ASSMB, va funcţiona ca spital suport. Cu alte cuvinte, va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă de la Spitalul ‘Matei Balş’, care nu au coronavirus, dar se aflau internaţi pentru alte afecţiuni şi acum este indicat să elibereze ATI-ul de la ‘Matei Balş’. Şi până acum s-a procedat la o astfel de colaborare, în special în perioada de sărbători, când era o avalanşă de persoane la camerele de gardă şi la ATI-urile spitalelor de urgenţă”, a declarat primarul.

La solicitarea lui Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Primăria Capitalei urmează să achiziționeze în regim de urgență un aparat de testare genetică pentru identificarea coronavirusurilor.

1.000 de bucureșteni închiși în case

Potrivit primarului, în București sunt circa 1.000 de persoane care au intrat în izolare la domiciliu din cauza suspiciunilor de coronavirus.

Ţinem legătura cu toate instituţiile naţionale şi respectăm cu stricteţe toate regulile care ni se impun, în funcţie de evoluţia situaţiei. Nu este cazul, prin urmare, să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave, până când nu suntem informaţi că suntem în acea situaţie în care să aplicăm anumite restricţii”, a mai spus Gabriela Firea.

Într-o declarație de presă susținută ieri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că, în cazul apariției mai multor cazuri de coronavirus, primele zece cazuri vor fi trimise la Institutul ”Matei Balș”, iar următoarele vor fi repartizate către spitalele de boli infecțioase din țară: Iași, Craiova, Constanța, Cluj și București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×