Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, a declarat că americanii lucrează la un medicament pentru coronavirus, iar un astfel de tratament ar putea fi creat „până în vară sau la începutul toamnei”.
Cât de aproape sunt americanii de a crea un medicament pentru coronavirus
Americanii sunt pe punctul de a crea un remediu pentru coronavirus, ce ar putea fi disponibil în câteva luni, a susținut vicepreședintele SUA, Mike Pence, potrivit Agerpres.
Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURIPence, care coordonează lupta împotriva epidemiei cauzate de covid-19 în SUA, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că remediul pentru coronavirus este aproape.
„Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei”, a declarat Pence în timpul conferinţei de presă.
Vicepreședintele Statelor Unite a mai adăugat că un vaccin împotriva acestei boli „ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor”.
- Ilie Năstase, viață amoroasă zbuciumată! Câte soții a avut fostul mare tenismen român
- Ana Morodan a fost deconspirată! Ce obicei bizar are „Contesa Digitală”
- La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO
- Mihaela Rădulescu le răspunde subtil celor care o critică: „Câtă energie consumăm judecând”
- Ăsta da noroc! A câștigat peste un miliard de lei cu un bilet de loto. Trei numere au fost suficiente
Un antiviral din SUA, folosit deja pentru tratarea pacienților
Pence a afirmat în cadrul conferinței respective că în următoarele șase săptămâni vor avea loc primele teste clinice pentru vaccinul contra covid-19.
Între timp, medicamentul remdesivir, un antiviral creat de laboratorul american Gilead, a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor în SUA şi Franţa.
Astfel, echipa de medici care a tratat la mijlocul lunii februarie pacientul din Franța a declarat că tratamentul cu remdesivir este „promiţător”.
Potrivit medicilor, tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, „acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui”.
Între timp, ultimul bilanț al infecțiilor din Statele Unite arată că 88 de persoane sunt purtătoare de coronavirus, iar 6 persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de covid-19.