Americanii sunt pe punctul de a crea un medicament pentru coronavirus. Mike Pence: „Tratamentele ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 11:06
Americanii sunt pe punctul de a crea un medicament pentru coronavirus. Mike Pence: „Tratamentele ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei”
Americanii sunt pe punctul de a crea un medicament pentru coronavirus. Mike Pence: "Tratamentele ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei". Sursa foto: Hepta

Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, a declarat că americanii lucrează la un medicament pentru coronavirus, iar un astfel de tratament ar putea fi creat „până în vară sau la începutul toamnei”.

Cât de aproape sunt americanii de a crea un medicament pentru coronavirus

Americanii sunt pe punctul de a crea un remediu pentru coronavirus, ce ar putea fi disponibil în câteva luni, a susținut vicepreședintele SUA, Mike Pence, potrivit Agerpres.

Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei cauzate de covid-19 în SUA, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că remediul pentru coronavirus este aproape.

„Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei”, a declarat Pence în timpul conferinţei de presă.

Vicepreședintele Statelor Unite a mai adăugat că un vaccin împotriva acestei boli „ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor”.

Un antiviral din SUA, folosit deja pentru tratarea pacienților

Pence a afirmat în cadrul conferinței respective că în următoarele șase săptămâni vor avea loc primele teste clinice pentru vaccinul contra covid-19.

Între timp, medicamentul remdesivir, un antiviral creat de laboratorul american Gilead, a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor în SUA şi Franţa.

Astfel, echipa de medici care a tratat la mijlocul lunii februarie pacientul din Franța a declarat că tratamentul cu remdesivir este „promiţător”.

Potrivit medicilor, tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, „acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui”.

Între timp, ultimul bilanț al infecțiilor din Statele Unite arată că 88 de persoane sunt purtătoare de coronavirus, iar 6 persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de covid-19.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×