Video: Panica din cauza coronavirus a cuprins orașul New York. Americanii s-au înghesuit la cumpărături, după ce a fost confirmat un caz de covid-19 în oraș

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
02/03/2020, 15:33
Video: Panica din cauza coronavirus a cuprins orașul New York. Americanii s-au înghesuit la cumpărături, după ce a fost confirmat un caz de covid-19 în oraș
Video: Panica din cauza coronavirus a cuprins orașul New York. Americanii s-au înghesuit la cumpărături, după ce a fost confirmat un caz de covid-19 în oraș. Sursa foto: Hepta

Oamenii din New York au luat cu asalt magazinele din oraș, după ce în presă a apărut confirmarea primului caz de covid-19.

Coronavirusul răspândește panica în Statele Unite

Panica a curprins orașul New York odată cu primul caz confirmat de coronavirus, în timp ce la nivelul Statelor Unite bilanțul arată 86 de infecții și două decese, informează DailyMail.

Pe parcursul weekend-ului mai multe imagini au apărut pe internet, ce îi arată pe locuitorii din New York cum iau cu asalt magazinele, pentru a se aproviziona în cazul declanșării unei epidemii.

Astfel, oamenii s-au grăbit să cumpere hârtie igienică, apă, șervețele dezifectante sau produse de curățare, de teamă că autoritățile vor impune restricții.

În plus, oamenii au luat cu asalt și raioanele cu mâncare din magazine, iar mai multe imagini arată cum rafturile s-au golit imediat.

Isteria, mai puternică decât virusul în sine

Presa străină scrie că și în alte părți din Statele Unite, precum California, Hawai sau Minnesota, oamenii au dat buzna în supermarketuri pentru a cumpăra provizii.

Andrew Cuomo , guvernatorul statului New York, a declarat că primul caz infectat cu noul coronavirus în New York este o femeie din Manhattan care a rămas acasă, în autoizolare.

Se pare că pacienta, cu o vârstă de până în 40 de ani, a luat virusul în timp ce a călătorit în Iran.

Cuomo a declarat că pătrunderea noului coronavirus în zona New York-ului „era doar o chestiune de timp”. În New York locuiesct aproximativ 19 milioane de oameni.

Duminică,un doctor de top din America a implorat oamenii să nu mai cumpere măști medicale în disperare, temându-se că  epuizarea stocurilor ar reprezenta o amenințare și mai mare în cazul în care unitățile medicale nu ar mai avea acces la aceste produse.

” Serioas, oameni, NU mai cumpărați MĂȘTI… Cea mai bună metodă de protecție o reprezintă acțiunile de zi cu zi, cum ar fi statul acasă dacă ești bolnav și spălatul pe mâini cu apă și săpun, pentru a încetini răspândirea bolilor respiratorii”, a scris Jerome Adams, chirurg general, pe Twitter.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×