Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași susțin faptul că tabloul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat, iar noul tip de coronavirus începe să afecteze din ce în ce mai mulți tineri.
Coronavirusul a început să-i afecteze tot mai mult pe tineri
”Dacă în primele două săptămâni am avut pacienți cu forme ușoare sau medii, în prezent am constat că apar disfuncții respiratorii, din fericire, nu la mulți grave, la tot mai mulți însă, indiferent de vârstă”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț.
”Cred că sunt două ipoteze. Fie acest agent infecțios trecând de la individ la individ își modifică patogenitatea, capacitatea de a apăra organismul, de a agresa organismul. Iar pe de altă parte, ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidități, despre vârstă”, a spus ea, conform bzi.ro.
”Peste 50 la sută dintre pacienții pe care îi tratăm la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt pacienți tineri. Vorbim de pacienți până la 50 de ani. Am avut doar doi pacienți cărora din momentul internării starea de sănătate li s-a înrăutățit. În rest sunt persoane care au stare generală foarte bună”, a explicat doctorul Carmen Dorobăț.
”Strategia se va schimba când vom depăși 2.000 de pacienți”coronav
”La Boli Infecțioase din Iași mai avem locuri disponibile de a mai primi pacienți în ATI. Mai avem acum maximum 100 de paturi. Se lucrează cu compartimentul de ATI unde nu mai sunt într-adevăr locuri, iar pacienții grav infectați vor merge către Spitalul de Neurochirurgie. Acolo sunt pregătite 16 paturi destinate acestor pacienți”, a spus managerul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
”În conformitate cu protocolul Ministerului Sănătății pentru strategia pentru infecția cu COVID-19, am realizat o flotă de 13 mașini de la Casa Auto și Bras. În momentul în care vom putea trata formele ușoare și asimptomatice la domiciliu, retestările se vor face mergând cadrele noastre medicale, pentru a face retestări la acești pacienți acasă”, a adăugat Dorobăț.
”În acest fel vom proteja societatea de mobilitatea acestor pacienți. Sistemul se numește Home Delivery și este un sistem pe care noi l-am mai discutat privind pacienții cu HIV și iată acum a venit momentul să-l folosim din nou. De aceea, când vom depăși 2.000 de pacienți, strategia în ceea ce privește tratamentul formelor ușoare și a asimptomaticilor se va schimba”, a afirmat medicul ieșean.
”În momentul de față primim pacienți de pe întreg teritoriul Moldovei. Vorbim de pacienții confirmați. Și aici este o problemă, pentru că nu putem absorbi, ca Spital Regional, toți pacienții de pe teritoriul Moldovei de șase județe”, a încheiat Carmen Dorobăț.
Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri, 27 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.292 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 26 de persoane decedate și 115 vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).