Scumpiri în lanț, în 2019! Cât va costa un pachet de țigări și 1 litru de motorină, de la 1 ianuarie

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
31/12/2018, 19:10
Scumpiri în lanț, în 2019! Cât va costa un pachet de țigări și 1 litru de motorină, de la 1 ianuarie GALERIE FOTO
Scumpiri în lanț, în 2019! Cât va costa un pachet de țigări

Anul 2019 vine cu o mulțime de vești bune, dar și cu unele mari rele. Românii vor fi nevoiți ca din noul an să plătească mai mulți bani pentru țigări sau carburanți. Care sunt sectoarele în care vor fi operate cele mai mari scumpiri.

Din 2019, salariul minim pe economie va crește cu suma de 100 de lei net, iar mai multe facțiuni de bugetari vor cunoaște și ei măriri substanțiale. La pachet cu acestea vor veni și scumpirile. Pentru început, se vor scumpi carburanții, după aceea va veni și valul de scumpiri în țară, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori.

Cât va costa un pachet de țigări și 1 litru de motorină, de la 1 ianaurie

Carburnații și țigările vor fi mai scumpe din 2019 pentru că se vor mări accizele, adică taxele pe care statul român le încasează şi, conform specialiştilor din domeniu, vom vorbi de o scumpire de cel puţin 7 bani la litrul de benzină.

Scumpiri în lanț, în 2019! Cât va costa un pachet de țigări
Scumpiri în lanț, în 2019! Cât va costa un pachet de țigări

Majorările de carburanţi dau, în general, tonul mai multor scumpiri şi în alte domenii şi este aşteptat ca în toată economia să se înregistreze creşteri de preţuri. Este posibil să fie scumpiri la mâncare, bături, transport. Şi băncile sau firmele de energie vor putea majora preţurile, pentru că din 2019 şi taxele lor către stat vor ajunge să crească.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a fost cel care a anunţat toate măsurile fiscale care vor fi luate din 2019. „Este loc de manevră. Față de prețul de producție, în România, nivelul acestor taxe este foarte ridicat. Atunci, trebuie un set de măsuri. Putem să discutăm, după cum am spus în toamnă, de o reducere a acestei accize. Dar cum facem să ne asigurăm că această reducere se va regăsi la pompă, pentru că noi, fiind captivi la pompă, cu siguranță companiile, cum a fost și cazul reducerii TVA la 9%, în 2015, nu transferă către pompă acea reducere?”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici,,

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×