Schimbări importante pentru șoferi de la 1 septembrie! Șoferii au parte de câteva schimbări, chiar de la începutul toamnei. Prima lună a noului sezon aduce o nouă regulă. Înmatricularea anumitor categorii de mașini nu va mai fi posibilă.
De asemenea, nu se va mai putea solicita restituirea taxei de prima înmatriculare. Cererile au termenul de depunere expirat începând cu 31 august, iar cei care nu au depus încă toate actee nu își vor mai putea recupera banii.
Citește și: Teo Trandafir, către Bianca Rus: „În afară de faptul că îți văd chiloții…”
Citește și: Ce se întâmplă dacă mâncăm carne infestată cu pestă porcină! Specialiștii vin cu explicații!
Schimbări importante pentru șoferi de la 1 septembrie!
Toamna aduce schimbări pentru șoferi. De la data de 1 septembrie înmatricularea anumitor categorii de mașini nu va mai putea fi posibilă. Conducătorii care nu au reușit să-și depună actele nu vor putea să își ia banii înapoi. Toate autoturismele care nu pot fi înmatriculate sunt clasificate pe anumite categorii, cum sunt: dubițele, autoutilitarele sau microbuzele. De asemenea, cei care dețin firme sunt obligați să își schimbe casele de marcat.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
”În contextul intrării în vigoare a prevederilor Regulamentului UE, Nr. 1151/2017, al Comisiei, privind omologarea vehiculelor, vehiculele noi din categoriile M1, M2 şi N1 clasa I, omologate NEDC (categoria vehiculului se regăseşte la rubrica „ J „ din Cartea de identitate a vehiculului emisă de RAR) trebuie înmatriculate până la data de 31.08.2018. Din aceste considerente, deţinătorii unor astfel de autovehicule trebuie să se prezinte, fără programare, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Instituţiei Prefectului, în a căror rază de competenţă îşi au domiciliul sau sediul (reşedinţa, în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate), până la data de 31.08.2018, în vederea depunerii documentelor de înmatriculare”, a declarat Biroul de relații publice, al Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.
Care sunt autovehiculele vizate
Potrivit regulamentului aprobat prin ordinul 211/2003, categoriile de omologare sunt următoarele:
- I Categoria M – Mașinile care au cel puțin 4 roți, care sunt proiectate și fabricate strict pentru transportul de persoane.
- II Categoria M1- Vehicule care sunt proiectate doar pentru transportul de pasageri. Acestea trebuie să aibă 8 locuri pe scaune, în afara scaunului conducătorului.
- III Categoria N- Autovehiculele care au 4 roți și care sunt proiectate și fabricate pentru tarnsportul de marfă.
- IV Categoria N1- Autoturismele care sunt fabricate și proiectate strict pentru transportul de mărfuri cu o masă maximă care nu are voie să depășească 3,5 de tone.
Case noi de marcat
Conducătorii auto nu sunt singurii care au de suferit schimbări, ci și cei care dețin o afacere. De pe data de 1 septembrie intră în vigoare obligația agenților economici de a deține case de marcat cu jurnal electronic. Ministerul Finanțelor Publice a deci introducerea la un nivel național a unui nou sistem de case de marcat. Aceste schimbări se vor face pentru a reduce evaziunea fiscală și pentru a asigura un mediu concurențial foarte corect pentru toți care sunt contribuabili. Obligativitatea în cauză este prevăzută de Orgonanța de urgență a Guvernului nr 44/2018 din data de 24 ale lunii mai. Toți operatorii în domeniul economic sunt obligați prin lege să dețină aparate de marcat cu jurnal electronic. Aceastaă schimabare trebuie să își facă apariția până la 1 septembrie 2018. Data diferă pentru cei care sunt contribuabili mari, mici sau mijlocii, aceștia au termenul limită de 1 noiembrie, anul curent.