S-a aflat motivul real pentru care Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 16:36
S-a aflat motivul real pentru care Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica!
Motivul arestului Elenei Udrea

Arestul controversat al Elenei Udrea și al șefei DIICOT, Alina Bica, a trezit multe întrebări românilor. Surse apropiate de cele două femei au mărturisit că au plătit deja sume grele pentru a beneficia de protecție în aceste clipe.

După toate lucrurile pe care le credeau total sigure, bine gândite dinainte de arestul de pe străzile din San Jose, ele încă sunt pasibile de extrădare. În urma știrilor bombă, s-a aflat cine a dat ordinul pentru reținerea Elenei Udrea și a Alinei Bica și care este miza imensă pentru România.

Motivul reținerii Elenei Udrea și al Alinei Bica

Realitatea arestării celor două femei în Costa Rica a fost ascunsă până acum. Fosta blondă a politicii și șefa DIICOT au fost arestate chiar din stradă de către agenții locali. Elena Udrea și Alina Bica vor avea de stat în închisoarea El Buen Pastor din Costa Rica două luni de zile în arest preventiv. În această perioadă va fi efectuată procedura de extrădare în România, a anunțat șeful Biroului local al Interpol. În realitate, cele două vor rămâne în Costa Rica. Motivul pentru care s-au trezit asaltate de agenții locali este războiul gazelor din ultimele zile, a spus Dan Andronic într-un editorial.

„Gaze contra vot. Războiul gazelor din ultimele zile are o miză extrem de precisă. Viitorul României, între Est şi Vest. Dragnea şi Tăriceanu par să se confrunte într-o bătălie decisivă.

Unul din lucrurile extrem de clare în lumea capitalului este acela că o investiţie este făcută atunci când beneficiile sunt suficient de atractive pentru cei care pun banii. Acest lucru îl vedem zilele acestea în cazul legii care reglementează viitoarele exploatări de resurse din zona offshore, adică din Marea Neagră.

 

Interesul Guvernului ar fi să atragă investiţii, cifrate la câteva miliarde de euro, interesul investitorilor ar fi să câştige cât mai mult. O balanţă extrem de fină, mai ales când există abordări lipsite de profesionalism, bazate pe păreri şi nu pe negocieri. Dar interesul există de ambele părţi.

Cu toate acestea lucrurile rămân într-o zonă a indeciziei. Uneori, cea mai proastă decizie este să nu iei nici o decizie. Asta înseamnă o parafrazare a lui J.K. Kennedy, care spunea că şi atunci când nu iei o decizie este o decizie. Se aplică în plan personal, dar consecinţele se pot vedea şi mai bine la nivelul unei instituţii sau, lărgind şi mai mult, la nivelul unei ţări”, a scris Dan Andronic pe Evenimentul Zilei.

“Credem că toată această analiză, toate aceste dezbateri, pe care le-am analizat şi reanalizat şi reanalizat şi-am făcut şi refăcut calculele acum, în sfârşit, putem spune că statul român iese câştigător din această bătălie, pe ambele planuri, şi din punct vedere al veniturilor la bugetul de stat, dar şi din punct de vedere al menţinerii interesului investitorilor”, a declarat președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×