Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/10/2018, 10:44
Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica GALERIE FOTO
Elena Udrea, reținută de Interpol

Elena Udrea și Alina Bica au fost ridicate chiar de pe stradă în Costa Rica. Cele două erau căutate pentru a-și ispăși pedepsele pronunțate de justiția României. Reținerea femeilor direct în Costa Rica nu înseamnă extrădarea imediată.

Elena Udrea va trebui să execute o sentință de șase ani de închisoare, iar Alina Bica, patru ani. Cele două sunt vizate și în alte dosare în instanța din România, altele decât cele în care au primit deja sentințele.

Elena Udrea și Alina Bica, ridicate de Interpol

Controversata situației a Elenei Udrea pare că a luat sfârșit. Aceasta a fost ridicată de pe stradă alături de Alina Bica. Între Costa Rica și România nu există un tratat bilateral de extrădare. Cele două au sentințe între patru și șase ani. Alte dosare care le poartă numele le așteaptă în țară.

Pentru ca această operațiune să fie făcută, Direcția de Informații(echivalent a SRI) au colaborat cu Autoritățile din Costa Rica, și cu Interpol. Autoritatea de Investigații Judiciare din Costa Rica a făcut publice atât imagini cât și informații despre această situație. Elena Udrea pare destul de calmă în clipul video. Aceasta se afla în San Jose, capitala țăriiși este într-o mulțime.

Elena Udrea, ispășire pedeapsă

Povestea Elenei Udrea, care părea fără sfârșit, și-a avut finele în ziua de miercuri, 3 octombrie, în jurul orei locale 10:00 (19:00, ora României). Alina Bica, cea care îi era alături, a fost reținută patru ore mai târziu.

Alina Bica și Elena Udrea au fost reținute de urgență din cauza dosarelor de corupție din România
Alina Bica și Elena Udrea au fost reținute de urgență din cauza dosarelor de corupție din România

Ambele aveau în baza de date a INTERPOL alerte roșii, din cauza dosarelor de corupție din țară. Fostul ministru li fosta șefă a DIICOT au ajuns în ordinele Curții Penale din San Jose. Deocamdată, cele două nu pot fi extrădate, datorită cererii de azil a Elene Udrea. Autoritatea locală va decide dacă este cazul migrației sau dacă li se va acorda amîndurora statului de aziliat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×