Rugăciunea pentru împăcarea sufletului. E bine să o spui chiar pe 4 februarie

Rugăciunea pentru împăcarea sufletului. E bine să o spui chiar pe 4 februarieGALERIE FOTO
Rugăciunea pentru împăcarea sufletului. E bine să o spui chiar pe 4 februarie

Rugăciunea pentru împăcarea sufletului este bine să fie făcută chiar pe 4 februarie, când este Sfântul Isidor Pelusiotul, unul dintre sfinții născuți în Egipt. Fiind totodată rudenie cu Teofil şi cu Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Înaintând el mult în învăţătura de carte şi în înţelepciunea dumnezeiască şi în cea lumească, a lăsat iubitorilor de învăţătură multe scrieri minunate şi vrednice de pomenire.

„Lăsându-şi avuţia lui de tot felul şi strălucirea neamului ca şi fericirea vieţii, a venit la muntele Pelusion şi s-a făcut monah. Acolo nevoindu-se şi cugetând la Dumnezeu, a luminat cu dumnezeieştile lui cuvinte toată lumea, întărind pe cei ce săvârşeau fapte bune, şi dojenind pe cei neascultători cu ascuţişul cuvintelor dumnezeieşti, îi întorcea spre fapta cea bună; încă şi pe împăraţi către folosul lumii îi povăţuia şi îi sfătuia. Şi ca să spunem pe scurt, tuturor celor ce-l întrebau, cuvintele dumnezeieştii Scripturi. Şi astfel bine trăind, şi dumnezeieşte purtându-se, şi-a sfârşit viaţa sa, la adânci bătrâneţi.”, scrie în calendarul creștin ortodox.

Rugăciunea pentru împăcarea sufletului!

Este bine să spui această rugăciune chiar pe 4 februarie, de sărbătoarea Sfântului Isidor Pelusiotul. Se spune că aceasta are efect și că sfântul Părinte Isidor dă ascultare și acesta se va ruga pentru credincioși la Dumnezeu. Iată care este rugăciunea ce ajută pe 4 februarie.

Sfântul Isidor Pelusiotul este unul dintre sfinții născuți în Egipt

Rugăciunea Sfântului Cuvios Isidor Pelusiotul

„Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isidor, duhul tău.”

Sunt și alte rugăciuni adresate Părintelui Isidor. Multe dintr ele sunt pentru liniștire, pentru curățire și pentru împăcare.

„Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Suspinul inimii mele celei zdrobite ascultându-l, Stăpâne, vindecă cumplita zdrobire a sufletului meu, Hristoase, cu rugăciunile cuviosului Tău, ca un Atotputernic.
Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Ridicându-te cu înţelepciune Dumnezeiască de la lucrarea faptei celei bune la curgerea cea curată de Dumnezeu, Sfinte Isidor, stând înaintea lui Dumnezeu de-a pururea, te-ai îmbogăţit în chip lămurit cu arătarea cea plină de desfătare.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.” 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×