Verigheta – ce să nu faci cu ea, dacă vrei să îți meargă bine în căsnicie

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
30/10/2018, 11:38
Verigheta – ce să nu faci cu ea, dacă vrei să îți meargă bine în căsnicie
O fotografie cu mâinile a doi tineri căsătoriți

Verighetă- iată ce să nu faci cu ea, dacă vrei să îți meargă bine în căsnicie. De fel, acest inel este simbolul iubirii infinite, fiind rotundă, al credinței și armoniei. Sfântul Isidor de Sevilla scria în Etymologiae că verigheta se poartă pe inelarul stând pentru că acolo există o venă care ajunge la inimă. Iar, cum este simbolul dragostei, încrederii, fidelității, trebuie să ne îngrijim constant de aceste aspecte, chiar și dincolo de acțiunile normale pe care le-ai face pentru a-ți păstra armonia în cuplu. Așadar, iată câteva tradiții pe care le poți respecta, dacă ai credință în astfel de lucruri, pentru a avea o relație plină numai de lapte și miere.

Se pare că multe superstiții se leagă de energiile pe care le atragi dacă faci unele acțiuni cu verigheta. Conform tradiției, după ce inelul care vă leagă a fost sfințit și pus pe deget, nu trebuie niciodată să o dai jos. În cazul în care degetele s-au îngroșat, te-ai rănit ori verigheta ți s-a rupt, trebuie să vorbești din nou cu un preot pentru a o binecuvânta. Acum, să vedem ce nu trebuie să faci cu verigheta pentru a nu atrage energii negative.

Verighetă- ce nu trebuie să faci cu ea
Imagine în care este o verighetă bizantină cu scene din viața lui Hristos

Verigheta- ce să faci cu ea pentru ca mariajul tău să meargă bine

Sunt extrem de multe lucruri pe care nu trebuie să le încalci, însă, cele care stau în cap de listă sunt: să nu dai verigheta altcuiva, nici măcar pentru câteva clipe, și nu o arunci și să nu o scapi pe jos. O dată ce ai ănceput să porți acel inel, el se încarcă cu energiile suflletului tău, așa că, dacă ea va ajunge pe mâna altcuiva, se va rupe taina dintre tine și partenerul tău. De asemenea, sunt și cazuri în care partea masculină a cuplului nu dorește să poarte verighta, din diferite motive.

Verighetă- ce nu trebuie să faci cu ea
Doi tineri căsătoriți care își arată verighetele

Pentru înțelege acest fenomen, poți să faci un mic experiment care își va arăta și în ce stadiu este relația voastră din prezent. Pentru asta, trebuie să iei cele două verghete care vă leagă, le legi cu un fir de mătase și apoi cufunzi într-un vas mic cu apă, alături de un buchețel de busuioc sfințit. Se spune că, dacă apa devine tulbure, mariajul vostru va avea parte de unele episoade dificile. În schimb, dacă apa este limpede ca cea a unui râu, relația voastră va fi una plină de iubire, care va trece peste orice perioadă grea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×