Românul răpit de pirații nigerieni era șeful mecanic al navei!

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
25/09/2018, 18:11
Românul răpit de pirații nigerieni era șeful mecanic al navei!
Românul răpit de pirații nigerieni era un bărbat din Constanța

Românul care a fost răpit de pirații nigerieni era șeful mecanic al bordului. Nava Glarus, pavilionul Elveția, a fost ținta unor tâlhari. Aceasta era încărcată cu grâu, în marș spre Harcourt, în Nigeria. Conform Biroului Internațional Maritim al Camerei Internaționale de Comerț, atacurile au o frecvență din ce în ce mai mare. În cele din urmă, 12 marinari au fost răpiți în dimineața de sâmbătă, iar unul dintre ei era de-al nostru. Șeful Sindicatului Liber al Navigatorilor a venit cu informații despre acest caz, potrivit Agerpres. Din spusele acestuia, nu a existat până în acest moment un contact cu răpitorii, dar o procedură în acest sens a fost demarată.

”Din informațiile noastre, până în prezent, nu s-a stabilit niciun contact cu pirații, dar, ca regulă, aceștia iau legătura cu compania armatoare într-un interval de 48-72 de ore după răpire, iar compania Massoel Shipping, proprietara navei, a demarat procedura de criză pentru a elibera ostaticii cât mai repede cu putință. O echipă de negocieri a fost deja formată și se așteaptă șă se rezolve această situație rapid și eficient”, a declarat acesta. Iar, în ajutorul nostru, vine și poliția nigeriană. ”De asemnea, Poliția din Nigeria investighează cazul cu proprietate maximă, iar noi suntem în contact direct cu colegii noștri din sindicatul elvețian Nautilius, ce urmăresc îndeaproape cazul”, a spus Adrian Mihălcioiu pentru sursa citată mai sus.

Citește și: Când începe ultimul sezon din Game of Thrones. Trailer-ul a apărut deja. VIDEO

CItește și: Legea pensiilor va fi modificată! Sindicatele transmit că noua lege încalcă drepturile angajaților

Citește și: Fiica cea mică a Elenei Băsescu seamănă leit cu bunicul Traian

Românul râpit de pirați era șeful mecanic al navei! Cum a fost atacat echipajul bordului?

romanul răpit de piratii nigerieni era un barbat din contanta, în vârsta de 60 de ani
Românul răpit de pirații nigerieni era mecanicul navei

Conform știripesurse.ro, răpitorii au urcat pe navă urcând pe niște scări lungi, pe care le-au ridicat de pe câteva bărci rapide. Pirații s-au asigurat că totul este conform planului și au plecat spre o destinație necunoscută, asta după ce au distrus toate aparatele de comunicații de la bord. Aceștia au luat ostatici 12 din 19 membri aflați pe Glarus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×