Legea pensiilor va fi modificată! Sindicatele transmit că noua lege încalcă drepturile angajaților

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/09/2018, 15:36
Legea pensiilor va fi modificată! Sindicatele transmit că noua lege încalcă drepturile angajaților
Legea pensiilor va fi modificata! Sindicatul spune că încalcă drepturile angajatului

Legea pensiilor va fi modificată! Aceasta este luată deja în vizor de Sindicate din cauza faptului că încalcă drepturile angajaților, asta de când aceștia vor ieși la pensie. Liderul Sindicatului Cartel Alfa a declarat pentru Adevărul că nu e normal ce se întâmplă. ”Acest lucru nu este normal. La discuțiile pe care le-am avut joi cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor am ridicat și această problemă. Mi-au spus că reținerea la sursă a constribuțiilor și nevirarea acestora către stat intră sub incidența penalului”, a spus liderul Alfa. De asemenea, acesta a ținut să explice și punctul său de vedere, care a fost transmis mai departe.

”Dar eu le-am zi așa: cu ce-l încălzește pe angajat că patronul lui va face închisoare 6 luni sau 1 an, iar lui i se taie din vechime 3 ani? Am cerut să nu mai fie penalizat salariatul, pentru ceva ce nu a făcut el, ci angajatorul”, a adăugat acesta. În cele din urmă, a susținut că o soluție există. ”Statul are două posibilități să recupereze acei bani reținuți și nevărsați la buget: să calculeze salariatului pensia care i se cuvine pentru toți anii în care a muncit sau să recupereze ulterior banii de la angajator; sau salariatul să primească de la firmă toți banii care i s-au reținut și să plătească el statului”, a încheiat Bogdan Hossu, șeful Sidicatului.

Legea pensiilor va suferi o modificare! Guvernul pare surprins de cele întâmplate

Legea pensiilor va fi modificata din cauza neindeplinirii drepturilor omului
Sindicatele transmit că sunt mari nereguli în ceea ce privește construire legii pensiilor

Se pare că în Guvern a fost surprinderea mare legată de acest aspect. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, și Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, s-au arătat uimiți de faptul că există această problemă. Ulterior, în completarea acestui subiect au venit cele spuse de Dumitru Costin, care relevă că momentat nu sunt modalități ca salariatul să iasă pe plus. ”Nu sunt menționate soluțiile oferite salariațiilor ce lucrează în companiile aflate în insolvență sau faliment, în condițiile în care cel mai probabil aceste companii nu-și vor mai plăti niciodată datoriile restante la bugerul asigurărilor sociale”, a declarat cel de la cârma Blocului Național Sindical.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×