Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie 2019! Ministrul Muncii a confirmat!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/09/2018, 08:53
Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie 2019! Ministrul Muncii a confirmat!
Ministrul Muncii anunta cresterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2019!

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că salariul minim pe economie va crește la 2050 de lei, începând chiar de la 1 ianuarie 2019!

Ministrul a spus că Guvernul lucrează în prezent la o Hotărâre în acest sens. Aceasta a mai anunțat că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii.

Salariul minim brut crește prin Hotărâre de Guvern

”În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern penru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu luni seară.
De asemenea, ministrul Muncii a susţinut că deficitul la bugetul de pensii a scăzut mult, după transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Lia Olguța Vasilescu a declarat că deficitul a scăzând de la 13 miliarde de lei, cât era în anul 2017, la 4 miliarde de lei acum, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.
”La nivelul primului semestru am avut încasări cu 56 la sută mai mult, ca să ne dăm seama ce a însemnat transferul contribuţiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, în 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurărilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie să-i mai pună statul. Vă daţi seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuţiilor”, a afirmat Vasilescu
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×