Cumularea de pensii, interzisă omului de rând! Cine va avea voie să cumuleze nenumărate pensii!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/08/2018, 14:24
Cumularea de pensii, interzisă omului de rând! Cine va avea voie să cumuleze nenumărate pensii!
Cumularea de pensii, interzisa pentru omul de rand

Mult așteptata Lege a pensiilor ar putea deveni rapid coșmarul multor români ieșiți la pensie! Noua lege prevede faptul că pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii, în timp ce oamenii cu pensii speciale o pot avea și pe cea publică.

Conform noului proiect de lege, pensionarii de rând sunt obligați să opteze pentru o singură pensie, însă deputații, senatorii și militarii vor avea venituri obținute atât din pensia publică, cât și din cea specială.

Citește și Țara unde oamenii nu mai apucă pensia. Președintele a făcut anunțul!

Citește și Ce pensii au foștii spioni. SRI a dezvăluit câți bani încasează un muncitor după 25 de ani de muncă 

Cumularea de pensii nu va mai putea fi făcută de oamenii obișnuiți

Așadar, oamenii care nu pot beneficia de o pensie specială pentru că optează pentru una singură sunt cei care fac parte din categoriile – pensionați pentru limita de vârstă, pensionați anticipat ori pentru invaliditate sau de urmaș.

Mai exact, persoanele văduve care până acum luau și pensia soțului sau soției nu vor mai cumula pensiile, ci vor fi nevoiți să aleagă pentru o singură pensie, în timp ce parlamentarii vor avea o pensie specială la care se adaugă și banii din pensia publică. Cu toate acestea, dacă soțul văduv nu optează pentru o pensie de urmaș, poate beneficia pe lângă pensia proprie de un ajutor lunar de 25% din pensia soțului decedat, conform proiectului noii Legi a pensiilor.

Ultimul caz apărut în presă este cel al lui Teodor Meleșcanu, care încasează o pensie cumulată imensă în fiecare lună! Potrivit ultimei sale declarații de avere, Meleșcanu are o pensie în valoare 227.977. De unde atâția bani? Se pare că de la MAE primește 88.800 lei, 49.177 lei de la Senat și peste 90.000 lei din activitățile anterioare de profesor universitar.

De asemnea, România Liberă informează că dacă Guvernul va dori cândva să propună în Parlament interzicerea cumulului dintre salariu și pensie, hotărârea va fi luată și de unii senatori și deputați. Aceștia care la rândul lor își cumulează îndemnizația de parlamentar cu pensia care i se cuvine. De parcă nu era suficient, din anul 2016, luna ianuarie, ultima declarație de avere a lui Meleșcanu releva faptul că primește și o îndemnizație de fost președinte în valoare de 139.200 lei, pe lângă toate sumele de mai sus! Toate acestea, în condițiile în care un om normal nu va mai avea voie să cumuleze mai multe pensii, oricât de mizeră ar fi acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×