Renate Weber va sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG pe sănătate. Ce spune Avocatul Poporului despre celelalte ordonanțe

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 14:53
Renate Weber va sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG pe sănătate. Ce spune Avocatul Poporului despre celelalte ordonanțe
Renate Weber va sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG pe sănătate. Ce spune Avocatul Poporului despre celelalte ordonanțe. Sursa foto: Hepta

Avocatul Poporului a declarat că a pregătit deja sesizarea către Curtea Constituțională legată de OUG pe sănătate și o va înainta la începutul săptămânii următoare.

Renate Weber sesizează CCR în legătură cu Ordonanța pe sănătate

Avocatul Poporului a mai precizat, pentru RFI, că va lua o decizie zilele următoare și cu privire la OUG pe alegerile anticipate, iar până atunci are pregătită sesizarea căre CCR cu privire la Ordonanța pe sănătate.

Declarația Avocatului Poporului vine după ce miercuri a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență pe sănătate, ce prevede ca pacientii cu boli cronice și cei care reprezintă urgențe medicale vor putea fi tratați și în spitalele private

Astfel, pacienții care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA, precum și cei cu urgențe medicale urmează să fie tratați și în unitățile medicale private, iar costurile vor putea fi decontate de stat.

Renate Weber a declarat, la RFI, că ar putea decide sâmbătă și asupra unei eventuale sesizări la CCR în legătură cu un posibil conflict instituțional legat de Ordonanța de Urgență pe anticipate, publicată în Monitorul Oficial vineri.

Celelalte ordonanțe, analizate pe rând de Avocatul Poporului

”Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanțele de Urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR.

Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a declarat Renate Weber.

Avocatul Poporului a mai declarat că intenționează să analizeze și OUG pe anticipate, urmând a lua o decizie cu privire la o posibilă sesizare a Curții Contituționale.

”E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E și OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”, a mai precizat Avocatul Poporului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×