Reacția lui Mihai Șora la referendumul pentru redefinirea familiei

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/09/2018, 08:24
Reacția lui Mihai Șora la referendumul pentru redefinirea familiei GALERIE FOTO
Filosoful român Mihai Șora și-a spus părerea despre referendumul familiei tradiționale pe un site de socializare

Filosoful Mihai Șora și-a exprimat opinia în legătură cu referendumul familiei tradiționale. Acesta a postat câteva lucruri pe o rețea de socializare despre această temă. Cuvintele folosite pentru a relata ceea ce crede au fost imparțiale, pentru a nu se poziționa într-o tabără sau alta.

Eseistul român a subliniat că fiecare e liber la judecată, și poate să o facă direct, fără ceva intermediar, doar că n-ar trebui să uite vreodată de lucrurile care îi fac pe oameni să se unească. Cele care sunt în vizor îi fac să se dezbine și să treacă peste cele importante.

Mihai Șora, despre referendum

Cel mai controversat eveniment nu a putut să-i lase pe mai marii României fără o reacție, astfel, marele eseist și filosof , Mihai Șora, și-a scris opinia despre acesta. Membrul de onoare al Academiei Române a clarificat că nu este de partea unei tabere anume și că ceea ce spune este imparțial. Reacția sa împărtășită pe un site de socializare oamenilor care îl urmăresc a venit în urma unor insistențe, a clarificat acesta.

 Filosof și eseit român, Mihai Șora
Filosof și eseit român, Mihai Șora

„Dragi prieteni, primesc nenumărate epistole şi apeluri care mă îndeamnă, mă ispitesc ori mă somează să spun câteva cuvinte pe tema viitorului referendum. Tuturor (prieteni, sirene ori anchetatori) le spun atât: nu ţin să adaug şi vocea mea atâtor voci mai mult sau mai puţin melodioase ori stridente care, zilele acestea, ne pun pe gânduri, ne dezbină sau ne tulbură.

Fiecare îşi poate folosi mintea cea de pe urmă, convingerile profunde, propriul discernământ. Ţin, totuşi, să vă readuc aminte că, dincolo de ceea ce ne desparte (sau este indus ca să ne despartă), există nenumărate (şi urgente) lucruri ce ne unesc, ne fac să râdem sau să plângem împreună, să devenim un întreg. Nu aţi uitat, trag nădejde, de „şobolani“ (şi familia lor de cuvinte).Am scris, acum câteva luni, despre grozavul heterocephalus glaber, şobolănelul longeviv, golaş şi mototolit, de la care avem atâtea de învăţat”, a scris pe o rețea de socializare Mihai Șora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×