Primii trei marinari români care lucrau în China au fost repatriați. Informații de ultimă oră

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 15:53
Primii trei marinari români care lucrau în China au fost repatriați. Informații de ultimă oră
Trei marinari români care au fost deja repatriați din China. Bărbații lucrau pe trei șantiere diferite și urmează să ajungă în țară în următoarele zile, iar pentru un al patrulea se va proteja la fel. Sursa foto: pinterest.com

Trei marinari români care au fost deja repatriați din China. Bărbații lucrau pe trei șantiere diferite și urmează să ajungă în țară în următoarele zile, iar pentru un al patrulea se va proteja la fel. Aceste măsuri au fost luate în contextul infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Peste 40 de marinari români lucrează pe șantierele chinezești

Informația a fost făcută publică, în cursul zilei de sâmbătă, de Sindicatul Liber al Navigatorilor „Primii trei navigatori români au fost repatriaţi şi vor ajunge acasă zilele acestea. Un altul va fi repatriat în curând. Pe nave în diverse şantiere din China se află peste 40 de navigatori români.

O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat.

Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, a precizat SLN, pe pagina de Facebook.

Recomandări pentru navigatorii români

SNL îi sfătuiește pe marinarii români care se află pe navele care se pregătesc să intre în apele Chinei să ia măsurile de protecţie adecvate şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de îmbolnăvire.

„MAE şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei. OMS nu recomandă închiderea graniţelor Chinei. ITF recomandă companiilor de navigaţie care operează nave ce ajung în porturile chinezeşti un set de măsuri de protejare a navigatorilor”, a menţionat SLN, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Sindicatul Liber al Navigatorilor a înfiinţat o celulă de criză şi are „telefonul de urgenţă ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membrii de sindicat.

Primul caz confirmat în Spania

Spania a confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus după ce un bărbat a fost diagnosticat pe insula La Gomera din Canare, a anunţat Ministerul Sănătăţii vineri seara târziu.

Pacientul face parte dintr-un grup de cinci persoane, luat sub observaţie pe insulă şi izolat joi după ce s-a descoperit că unii dintre ei au intrat în contact cu un bărbat german diagnosticat cu virusul, a declarat ministerul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×