ALERTĂ! Stare de urgență în Statele Unite ale Americii! Coronavirusul din China i-a băgat în sperieți pe americani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 10:31
ALERTĂ! Stare de urgență în Statele Unite ale Americii! Coronavirusul din China i-a băgat în sperieți pe americani GALERIE FOTO
Americanii se tem de coronavirus. Sursa foto - Neslihan Cimen Xu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Stare de urgență în Statele Unite ale Americii acolo unde administrația condusă de Donald Trump se teme de noul tip de coronavirus din China.

Stare de urgență în Statele Unite ale Americii!

Drept pentru care nu s-a mai stat o clipă pe gânduri și cetățenii străini care au călătorit recent în China nu vor mai putea intra pe teritoriul american.

De asemenea, cetățenii americani care au călătorit în provincia chineză Hubei în ultimele 14 zile vor intra în mod obligatoriu în carantină la întoarcerea în SUA.

Coronavirusul din China i-a băgat în sperieți pe americani

Anunțul a fost făcut chiar de Alex Azar, nimeni altul decât secretarul american al Sănătății. Mai mult de atât, zborurile din China către șapte aeroporturi americane vor fi restricționate, conform presei de peste ocean.

Potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus şi 9.709 cazuri confirmate.

Între timp, virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

De altfel, virusul din oraşul chinez Wuhan a luat amploare în ultima perioadă, iar Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a declarat stare de urgență după ce epidemia de coronavirus s-a extins la nivel global.

Prin această stare de urgență internațională statele membre ale Organizației Națiunilor Unite sunt obligate să ia măsuri serioase.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat de-a lungul timpului de mai multe ori stare de urgență la nivel internațional, cum ar fi în cazul Ebola, Zika sau H1N1. Infecțiile cu coronavirus s-au răspândit în cel puțin 15 țări, iar România se află în stare de alertă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×