Cine este românul din Italia suspect de coronavirus. Are 42 de ani. Un alt român, din Spania, suspect și el – Update

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 14:53
Cine este românul din Italia suspect de coronavirus. Are 42 de ani. Un alt român, din Spania, suspect și el – Update
Cine este românul din Italia suspect de coronavirus. Sursa foto: hongkongfp.com

Un român este suspect că ar fi contractat coronavirus! Bărbatul de 42 de ani lucrează în Italia și se pare că a intrat în contact cu doi chinezi care au fst declarate primele persoane purtătoare ale virusului mortal din Italia.

 

UPDATE, 20:24 Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat în această seară că nu se confirmă coronavirusul la românul din Italia.


UPDATE, 14:54 Un alt român, de data asta din Spania, în vârstă de 37 de ani, este suspect și el de coronavirus. Acesta ar fi călătorit recent în China.


Cine este românul din Italia suspect de coronavirus

Marian C. lucrează char în hotelul unde s-au cazat cei doi soți chinezi și a intrat în contact cu aceștia, relatează Corriere della Sera. Bărbatul a fost plasat în carantină și apoi dus la spital „Lazzaro Spallanzani” din Roma, pentru a fi testat.

Anunțul vine la scurt timp după ce autoritățile italiene au anunțat primele două cazuri de coronavirus confirmate în această țară. Bolnavii sunt cei doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia.

Românul a fost băgat imediat în carantină

Românul a văzut la televizor știrea cu cei doi chinezi bolnavi de coronavirus și a mers imediat la spitalul din Tivoli, localitate aflată la 30 de kilometri de Roma, mai ales că a început să aibă și el simptomele temutului virus.

El le-a spus medicilor că a intrat în hotelul Palatino din Roma, unde erau cei doi turiști chinezi și că a intrat în contact cu turiștii veniți chiar din epicentrul coronavirusului, din orașul chinezesc Wuhan, de unde se știe că a plecat temuta boală care a ucis deja în China peste 210 persoane și a îmbolnăvit câteva mii!

În aceste condiții, a fost plasat în carantină și transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele şi măsurile prevăzute de protocol.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani, Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate „au fost izolate”.

Mai mult, acesta a încercat să-i liniștească pe italieni și a spus că „persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×