Fotografia macabră care captează pericolul epidemiei cu coronavirus din China. Un cadavru este păzit de oameni în costum. FOTO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 12:31
Fotografia macabră care captează pericolul epidemiei cu coronavirus din China. Un cadavru este păzit de oameni în costum. FOTO GALERIE FOTO
Fotografia sumbră care arată amploarea coronavirusului din China. Sursa foto: Hepta.ro

O fotografie a captat realitatea dură care are loc în orașul chinezesc Wuhan unde 11 milioane de locuitori sunt în carantină la ora actuală. Imaginea care a devenit virală surprinde cadavrul unui bărbat păzit de două persoane echipate în costume de protecție.

Epidemia cu coronavirus din China, surprinsă în imagini sumbre

Autoritățile chineze au declarat că au murit 42 de persoane din orașul Wuhan din cauza epidemiei cu coronavirus. Tragedia a fost surprinsă în imagini și arată indiferența și nepăsarea locuitorilor pentru victimele virusului periculos care a luat amploare. VEZI FOTO

În imagine mai sunt surprinse și două persoane îmbrăcate în costume de protecție și cu măști care păzesc cadavrul neînsuflețit al bărbatului până la venirea ambulanței. În cele din urmă cadavrul a fost ridicat de pe stradă, dar oficialii din Poliție și Sănătate nu au dorit să comenteze incidentul macabru.

Personalul medical care a ajuns la fața locului a constatat decesul și l-a acoperit pe bărbatul mort cu o pătură de culoare albastră. La scurt timp după ce victima a fost preluată de ambulanță zona a fost dezinfectată, iar mai multe ambulanțe s-au perindat în căutarea posibilelor victime.

Cum au reacționat trecătorii la vederea cadavrului de pe caldarâm

Jurnaliștii AFP au surprins în această fotografie cadavrul unui bărbat îmbrăcat la costum și cu o mască albă pe față întins pe jos, în fața unui magazin de mobilă din orașul în care a izbucnit epidemia. Tragedia este cu atât mai mare cu cât cadavrul neînsuflețit al bărbatului este ocolit de trecătorii care nici măcar nu se opresc să vadă despre ce este vorba.

„Este groaznic. În aceste zile au murit foarte multe persoane”, a declarat o trecătoare, potrivit The Guardian. Femeia este convinsă că bărbatul întins pe spate pe stradă a murit din cauza noului tip de coronavirus care a suferit mutații și s-a transmis de la animale la om.

Oficialii chinezi au declarat că numărul total al deceselor se ridică la ora actuală la 213, în timp ce numărul persoanelor bolnave a depășit 1.000. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Organizația Mondială a Sănătății a emis stare de urgență la nivel internațional.

Un alt motiv pentru care s-a luat această decizie este răspândirea alarmantă a virusului periculos care a ajuns în 15 țări. Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat de-a lungul timpului de mai multe ori stare de urgență la nivel internațional, cum ar fi în cazul Ebola, Zika sau H1N1.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×