Primele informaţii despre durata de vindecare a pacienţilor cu coronavirus! Detalii de ultimă oră date de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 12:21
Primele informaţii despre durata de vindecare a pacienţilor cu coronavirus! Detalii de ultimă oră date de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a oferit primele informații despre durata de vindecare a pacienților infectați cu coronavirus

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a oferit primele informații despre durata de vindecare a pacienților infectați cu coronavirus.

Primele informații despre durata de vindecare a pacienților cu coronavirus

”Cele mai multe internări au fost la Timișoara și astfel să explică de ce vindecările vin de acolo. Acolo au fost primii infectați și de aceea acolo sunt primii vindecați. Pentru cazurile ușoare vindecarea durează 2-3 săptămâni, iar pentru cazurile mai grele se ajunge la 5-6 săptămâni”, sunt informațiile oferite de Nelu Tătaru despre durata de vindecare a pacienților cu coronavirus.

”Senatorul din Constanța este la Terapie Intensivă în continuare. Situația celor infectați este în general bună. În general, media este 20-25 de pozitivi pe zi. Vom crește capacitatea de testare, dar acestea se vor face pe baza unor anchete epidemiologice”, a mai declarat secretarul de stat la România TV.

”Cei 19 vindecați au deja o autoimunitate, dar vor fi monitorizați în continuare. Ei se pot întoarce la viața normală. Am fost contactat de mai mulți hotelieri dispuși să-și spun spațiul la dispoziție pentru pacienții cu coronavirus”, a mai spus Nelu Tătaru.

”Un test mi-a ieșit pozitiv și vreo 7 au fost negative”

În schimb, Adrian Boți, pacientul cu numărul 2 depistat pozitiv la COVID-19, a precizat că încă nu iese din izolarea la domiciliu. ”Mă simt bine. De la bine în sus. Am stat 4 zile în spital și apoi am mers acasă. Un test mi-a ieșit pozitiv și vreo 7 au fost negative. Sunt singur acasă, familia mea stă în altă parte, mai vin fetele și îmi aduc mâncare. Nu ies afară din casă, prietenii vin la geam și vorbim la 2 metri distanță”, a afirmat pacientul la RTV.

În ceea ce privește țara noastră, au fost prelucrate la nivel național 3.205 de teste pentru coronavirus, dintre care 168 au indicat că persoanele respective sunt infectate.

Cele mai recente cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. Totodată, 16 persoane s-au vindecat (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București).

Președintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină Marius Geanta susține că sunt posibile trei scenarii în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus la nivelul țării noastre punând un accent major și pe sărbătorile pascal care urmează luna viitoare.

Medicul Olga Simionescu, șeful clinicii Dermatologie 1 de la Spitalul Clinic Colentina, a oferit câteva explicații despre noul tip de coronavirus și când ar putea apărea un studiu corect din partea cercetătorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×