Primar PSD, condamnat pentru delapidare! Decizia de vineri a instanţei

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 10:59
Primar PSD, condamnat pentru delapidare! Decizia de vineri a instanţei GALERIE FOTO
Robert Vâlceleanu, primarul PSD, condamnat pentru delapidare

Robert Vâlceleanu, primarul comunei Perieţi, a fost condamnat de Judecătoria Slatina la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu executare într-un dosar de delapidare. Primarul PSD poate ataca decizia, întrucât sentinţa nu este una definitivă.

Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de patru ani, după ce i-au fost contopite două pedepse: cea referitoare la delapidare cu una din 2016, care este definitivă, pentru conducerea sub infulenţa alcoolului.

Primar PSD, condamnat pentru delapidare

„Condamnă pe inculpatul Vâlceleanu Costin Robert judecat în stare de libertate, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. (…) contopeşte pedeapsa aplicată pentru fapta judecată în prezenta cauză cu pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 162 din 20.02.2017 a Judecătoriei Slatina pronunţată în dosarul nr. 11034/311/2016, definitivă prin neapelare la 08.03.2017, aplicând pedeapsa rezultantă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani,(…) care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în motivarea deciziei.

Robert Vâlceleanu, primarul PSD din perieţi, condamnat pentru de lapidare
Robert Vâlceleanu, primarul PSD din perieţi, condamnat pentru delapidare

Totodată, Judecătoria din Slatina i-a interzis să mai ocupe funcţii publice din acest moment: „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii – primar, pe o perioada de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”.

În mai 2017, Robert Vâlceleanu a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual. Alături de primarul comunei, au mai fost reţinuţi şi alţi cinci inculpaţi, care au fost acuzaţi că şi-ar fi însuşit banii din casieria Primăriei în baza unor chitanţe de la societăţi inactive.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×