Primăria Capitalei vrea transport public gratuit pentru elevi

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 13:01
Primăria Capitalei vrea transport public gratuit pentru elevi

Primăria Capitalei demarează un proiect pentru a oferi transport public gratuit pentru elevi. Primarul Gabriela Firea a prezentat astăzi, 12 decembrie, în ultima ședință a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din acest an, câteva proiecte ambițioase și extrem de importante pentru bucureșteni.

În punctul numărul I de pe ordinea de zi, Gabriela Firea a propus gratuitate în transportul public pentru elevi, care acum beneficiază de o simplă reducere de 50%. Firea s-a „dezlănțuit” în ședință și a propus mai multe proiecte. Pe lângă transportul gratuit al elevilor, primarul Capitalei Dorește să construiască școli pentru ca elevii să nu mai învețe în trei schimburi.

Transport public grartuit pentru elevi

Primăria Capitalei vrea transport public gratuit pentru elevi
Primăria Capitalei vrea transport public gratuit pentru elevi

 

Gabriela Firea vrea să le ofere elevilor de liceu transport public gratuit. Aceasta a adăugat printr-un amendament și clasele a-XIa și a-XIIa, care nu sunt prevăzute de legea învățământului obligatoriu. „Punctul numărul I de pe ordinea de zi.  Vă propun să acordăm gratuitate în transportul public comun tuturor elevilor de liceu, care acum beneficiază de o reducere de 50%. A exista o nelămurire, și anume, dacă acest proiect de referă la învățământul obligatoriu – adică clasa a Xa inclusiv. Și am adăugat printr-un amendament astăzi adăugat și clasele a XIa și a XIIa, pentru că asa mi se pare normal, ca toți liceeni să beneficieze de transport public în comun. Cu acest prilej nu vor mai exista motive în privința plății transportului în comun pentru ca liceeni să ajungă la școală”, declară Gabriela Firea, primarul Capitalei.

De asemenea, primărița Capitalei a propus ca însoțitorii pensionarilor să primească gratuitate pentru transportul public în comun: „Vă propun să acordăm gratuitate și pentru un însoțitor al pensionarului/al unei persoane vârstnice. În acest moment, pensionarii beneficiază de gratuitate pe transportul public în comun, dar mulți dintre ei au anumite probleme de sănătate și au nevoie de o persoană să-i însoțească. Este un proiect foarte bine primit și în alte capitale europene. Aș da exemplu Londra, Dublin și altele”, mai adaugă Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×