Gabriela Firea anunță mutarea a trei spitale din Capitală

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 12:51
Gabriela Firea anunță mutarea a trei spitale din Capitală GALERIE FOTO
Gabriela Firea anunță mutarea a trei spitale din Capitală

Sfârșitul lui 2018 vine cu proiecte mărețe din partea primarului general al Capitalei! Gabriela Firea dorește ca trei spitale din București să fie mutate. Printre acestea se numără și Maternitatea Giulești, care este de câteva săptămâni bune în mijlocul unui scandal. Totul a pornit după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu. Unitatea spitalicească ar putea fi redeschisă mâine sau vineri, potrivit unor declarații făcute de ministrul Sănătății. Sorina Pintea a spus că acest aspect depinde de rezultatele analizelor făcute după ce s-au prelevat probe zilele trecute.

Celelalte două spitale pe care Gabriela Firea vrea să fie mutate sunt: Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială și Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino – despre cel din urmă, primarul Bucureștiului a spus că vrea să fie relocat parțial.

Gabriela Firea a propus mutarea a 3 spitale din Capitală

Propunerea primarului general al Capitalei în legătură cu relocarea a trei spitale din oraș a venit în timpul ultimei ședințe de Consiliu din 2018 – anul centenar –, care a avut loc azi, la prânz.

“În ceea ce privește discuția publică și legitimă din ultima perioadă privind situația din spitale, vin în fața dumneavoastră cu un proiect, pe care vă adresez rugămintea să-l aprobați, pentru achiziția unor imobile în vederea relocării a trei unități spitalicești care își desfășoară acum activitatea în condiții care nu respectă practic normele europene de confort ale pacienților. Mă refer la Maternitatea Panait Sârbu, cunoscută mai mult ca Materitatea Giulești, care își desfășoară activitatea într-un imobil care a fost o școală de meserii pe vremuri. Și are nevoie urgentă, deci, nu mai putem aștepta să construim în câțiva ani, are nevoie urgentă de un imobil nou, adecvat, care să respecte toate circuitele medicale – un imobil care, bineînțeles, să îndeplinească toate criteriile stabilite de ministerul Sănătății și DSP, pentru că aceste instituții aprobă activitatea unei unități spitalicești.

De asemenea, un imobil pentru relocarea parțială a Spitalului Cantacuzino și, de asemenea, un imobil pentru Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială”, a declarat Gabriela Firea.

 

Gabriela Firea, în timpul ultimei ședințe de Consiliu din 2018

Printre proiectele propuse astăzi de Gabriela Firea se numără următoarele: liceenii să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun, la fel și însoțitorii pentru pensionari, dar și să nu mai existe școli în București unde programul să se facă în trei schimburi.

Vă propun să acordăm gratuitate pe transportul public în comun tuturor elevilor de liceu, care acum beneficiază de o reducere cu 50%.  Au existat anumite întrebări, dacă acest proiect se referă doar la învățământul liceal obligatoriu, adică clasa a X-a, inclusiv, și am adăugat printr-un amendament astăzi extinderea pentru clasele a XI-a și a XII-a, pentru că așa ni se pare normal, ca toți liceenii să beneficieze de această gratuitate cu transportul public în comun. (…).

De asemenea, vă propun să acordăm gratuitate pentru un însoțitor al pensionarilor, al unei persoane vârstnice. (…). Este un proiect foarte bine primit în alte capitale europene. Aș da exemplu: Londra, Dublin și altele. (…). Proiectul «Nicio școală în trei schimburi» (…)”, a mai spus primarul general al municipiului București.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×