Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberat din funcție! Cine îi ia locul

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 19:13
Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberat din funcție! Cine îi ia locul GALERIE FOTO
Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberat din funcție astăzi

Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a fost eliberată din funcţie. Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a făcut anunţul după şedinţa de Guvern, privind încetarea mandatului prefectului. Încă nu a fost numit înlocuitorul acesteia, însă urmează să fie făcut anunţul. În prezent subprefect al Capitalei este Corneliu Cîrstea.

Speranţa Cliseru este o apropiată a Gabrielei Firea, după ce în perioada 2016 – 2018 a fost consilierul primarului General, pentru care a lucrat şi în calitate de consilier parlamentar. În perioada 2013 – 2014, aceasta a fost şi prefect al judeţului Ilfov. Din iulie 2018, Speranţa Cliseru îndeplinea această funcţie, care a fost preluată de acum de către subprefect.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberat din funcție

Demiterea prefectului vine în contextul conflictului care există între Firea şi Liviu Dragnea din vară, atunci când Speranţa Cliseru a dat ordin jandarmilor să intervină în Piaţa Victoriei, la protestele din 10 august. Este vorba de mitingul Diasporei, care s-a încheiat într-un mod dur după ce au intervenit forţele de ordine.

Speranţa Cliseru
Speranţa Cliseru

Şi PNL a cerut în urmă cu o lună ca aceasta să fie eliberată din funcţie, după o postare a lui Ciprian Ciucu, consilierul general al partidului: „Se impune demiterea de îndată a Prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru. Guvernul României trebuie să o demită imediat pe Speranţa Clişeru din funcţia de Prefect al Capitalei pentru că a eşuat în a constata ilegalitatea delegării serviciilor către companiile municipale infiinţate ilegal de către Gabriela Firea, cu toate că i s-a ataras repetat atenţia de către opoziţie!

Speranţa Clişeru este omul de casă al familiei Firea-Pandele, a dat concurs si a fost angajată la PMB pe o funcţie publică tocmai pentru a putea fi delegată, din funcţia publică, în funcţia de Prefect al Capitalei! Nu avem încredere că (1) Speranţa Clişeru acţionează cu integritate, (2) efectuează cu bună-credinţă controlul legal al actelor Primpriei Capitalei, (3) îşi exercită funcţia în interesul cetăţenilor şi al Guvernului!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×