Anunţul lui Liviu Dragnea, după ce Legea pensiilor a fost adoptată: „Unele vor creşte şi cu 250%”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
19/12/2018, 21:31
Anunţul lui Liviu Dragnea, după ce Legea pensiilor a fost adoptată: „Unele vor creşte şi cu 250%” GALERIE FOTO
Anunţul lui Liviu Dragnea, după ce Legea pensiilor a fost adoptată

După ce anunţul lui Eugen Teodorovici a făcut furori în România, privind implementarea „taxei pe lăcomie”, precum şi a altor modificări privind taxele şi impozitele, preşedintele PSD a venit cu un mesaj. Liviu Dragnea a anunţat că Legea pensiilor a fost adoptată şi a oferit detalii despre modificările care i-au fost aduse:

„Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în funcție de nevoie. Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuții în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creștere de minimum 10% a pensiilor.

Liviu Dragnea a anunţat că s-a adoptat Legea pensiilor

Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulți pensionari în clasa de mijloc. Am sentimentul datoriei împlinite față de părinții și bunicii noștri. În prag de sărbători, le urez seniorilor țării și tuturor românilor multă sănătate!”, a scris Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD
Liviu Dragnea, preşedintele PSD

Legea pensiilor a trecut de Parlament, cu un amendament din partea UDMR: “Pensionari – persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim de cotizare de 15 ani precum şi persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”, prevede amendamentul adus de UDMR la articolul 3 din proiectul Legii pensiilor.

Ziua în care s-a adoptat Legea pensiilor în ţară a fost haos şi bursa a picat, după ce s-au anunţat noile modificări fiscale pe 2019: “Mesajul de la Guvern vine intr-un moment prost din doua motive. Este o decizie pe ultima suta de metri, la final de an si aduce taxe excesiv de mari, pe industrii unde companiile mici vor avea de suferit, daca ordonanta intra in Monitorul Oficial in actuala formula. Aceste taxe vor fi transferate catre populatie, este clar, prin comisioane si marje mult mai mari”, a declarat Horia Gusta, CEO Certinvest, în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×