Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/09/2018, 18:32
Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan
Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan

Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan. Primarul general al Capitalei a cerut demisia ministrului de Interne. Sâmbătă, la Comitetul Executi Național al PSD, s-a cerut demisia lui Carmen Dan. Astăzi vor urma deciziile importante pentru PSD. În urma ședințelor din cadrul Comitetului Executiv, se va afla deznodământul pentru Liviu Dragnea.

Acesta va afla dacă a reușit să îi împace pe contestatarii din partid, după ce toți i-au cerut să facă un pas în spate. Din păcate pentru Carmen Dan, este pentru a doua oară când i se cere părăsirea postului pe care îl ocupă.

Citește și: Iulia Vântur a apărut în rochia Andreei Marin la Cerbul de Aur!

Citește și: Fiica lui Becali și iubitul, la Mamaia! Imagini în premieră cu Alexandra și ”ginerele” latifundiarului din Pipera

Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan

Ședința de la Comitetul Executiv Național PSD a atins punctul culminant. Se pare că ședința a început cu scântei, primarul general al Capitalei a cerut demisia ministrului de Interne. Gabriela Firea a acuzat-o pe Carmen Dan de premeditarea violențelor, și i-a cerut demisia ca urmare a violențelor de la mitingul împotriva guvernului din 10 august.
Liviu Dragnea este protectorul politic al ministrului de Interne, de aceea între acesta și primarul Capitalei au fost făcute vizibile niște tensiuni. Totul a pornit de la faptul că ministrul de Interne se tot străduiește să paseze responsabilitatea juridică pentru violențele din Piața Victoriei pe prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei

Speranța Clișeru, prefectul Capitalei, a fost abordată de un cetățean. Zielele trecute, aceasta se afla la o terasă, unde un cetățean a abordat-o și i-a cerut să iasă public și să afirme că liderul PSD și miistrul de Interne mint cu desăvârșire în privința acțiunilor Jandarmeriei. Speranța Clișeru s-a arătat nevinovată și i-a cerut cetățeanului să le întrebe ce dorește pe persoanele în cauză.
Speranța Clișeru a declarat public faptul că a semnat ordinul de intervenție în forță. Acest lucru s-a întâmplat după miezul nopții. Cu toate acestea, cele declarate se cam bat cap în cap cu cele ale reprezentanților Jandarmeriei, însă nu cu cele ale ministrului de Interne. Speranța Clișeru a susținut semnarea ordinului în jurul orei 20.00. Toate acestea pentru că jandarmii au cerut evacuarea spațiului din fața Guvernului la ora 23.00.
Din păcate, mai există și alte contradicții în declarațiile autorităților. Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor și ministrul Afacerilor Interne au susținut că Speranța Clișeru a fost de față la mitingul diasporei. Prefectul Capitalei a declarat că nu a fost prezentă în Piața Victoriei, contrazicându-i pe cei doi.

Demisie Carmen Dan

Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne în cadrul Ședinței Comitetului Executiv. Din nefericire pentru aceasta, nu e singura dată când i se cere să părăsească locul pe care îl ocupă. Aceasta este a doua oară când un lider important al partidului PSD îi cere să facă pasul în spate definitiv. Mihai Tudose, chiar la începutul anului, i-a cerut acesta lucru în contextul scandalului cu polițistul pedofil. În urma scandalului, Carmen Dan și-a păstrat locul, dar Mihai Tudose a ajuns să-și piardă funcția.

Aceasta este un senator român, ales în anul 2016. Este ministru de Interne din ianuarie 2017. Prima oară a fost parte din guvernul Sorin Grindeanu, mai apoi în guvernele Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Înainte de activitatea politică, Carmen Dan a fost secretară a Școlii generale nr 3 din Videle.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×