Speranța Cliseru este femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
11/08/2018, 15:33
Speranța Cliseru este femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene GALERIE FOTO
Speranța Cliseru, femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene

Speranța Cliseru este femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene, vineri, 10 august 2018, în Piața Victoriei. Mitingul diasporei care ar fi trebuit să fie pașnic s-a transformat într-unul sângeros, deoarece jandarmii și protestatarii au încheiat seara într-un mod sângeros.

Speranța Cliseru este femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene

Speranța este fosta consilieră a Gabrielei Firea, actualul primar al Capitalei. În momentul de față, Speranța Cliseru este prefecul Municipiului București, numită temporar, cu detașare.

 „<<speranta>> noastră este ca jigodia asta să ajungă după gratii”, scriu oamenii indignați pe rețelele de socializare.

Cliseru asta a fost mai întâi director general la trustul de presă Cuget Liber din Constanța, apoi director general la Green City Voluntari S.A, director executiv în Primăria lui Pandele, prefect de Ilfov, Administrator Public la Voluntari, administrator provizoriu în CA al RATB, membru în CA la firmele nou înființate la PMB – Compania Municipală Pază și Securitate București S.A și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA. Capitala e pe mâini bune – ca, de altfel, toate instituțiile statului.
Abia aștept să văd ce zice Firea (…) Că Veo, care a numit-o pe Cliseru prefect temporar (cu detașare), e în vacanță, preventiv. Așa se leagă toate”, scrie pe Facebook Magda Severin, jurnalist.

Speranța Cliseru, femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene
Postare Magda Severin

Speranța Cliseru, femeia care le-a ordonat jandarmilor să intre în forță cu tunuri și lacrimogene

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a declarat la Antena 3 că Speranța Cliseru este cea care a dat ordin ca jandarmii să intre în forță cu tunuri de apă și lacrimogene în oamenii de la protestul din Piața Victoriei.

Ce avere are Speranța Cliseru?

Conform declaraţiei de avere semnată anul trecut, Speranţa Cliseru deţine părţi din două terenuri agricole, şi părţi din şase terenuri intravilane. În declaraţie nu sunt precizate, însă, adresele terenurilor.

În document, consilierul Gabrielei Firea a scris că deţine părţi din trei apartamente, unul de 86 de metri pătraţi, altul de 200 de metri pătraţi (dobândit prin construire) şi, respectiv, de 120 de metri pătraţi. Nici în acest caz nu sunt trecute adresele locuinţelor.

Speranţa Cliseru mai are şi un Mercedes C Classe, iar un alt autoturism l-a vândut în 2017 pentru 1.500 de euro. Mai deţine şi un cont în dolari deschis în 2014 la Raiffeisen Bank, cu suma de 21.600 de dolari.

În 2007 a făcut un împrumut de peste 3.200 de euro pe 10 ani la BCR, altul în valoare de 91.560 de euro la Unicredit un an mai târziu, scadent în 2023 şi încă unul luat în 2016 de la Raiffeisen pe trei ani în valoare de 52.688 de lei.

Ca angajat la primăria Voluntari, Speranţa Cliseru a avut un venit din salariul pe anul 2016 în valoare de 55.339 de lei, la care s-au adăugat venituri de 3.058 de lei din comisia tehnică, plus veniturile din salariul de la Primăria Capitalei în valoare de aproape 50.000 de lei şi indemnizaţia din comisie de la Primăria Capitalei de aproape 9.000 de lei.

De asemenea, în 2016 noul prefect a avut şi indemnizaţia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitară EURO-APA, care se ocupă de canalizare şi alimentarea cu apă, în valoare de peste 9.000 de lei în cinci luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×