Permis de muncă pentru românii din străinătate! Cum arată proiectul de lege al lui Eugen Teodorovici

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 14:25
Permis de muncă pentru românii din străinătate! Cum arată proiectul de lege al lui Eugen Teodorovici
Eugen teodorovici , propunere privind permisul de muncă pentru românii din străinătate!

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor, a declarat că îşi doreşte ca românii ce lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, iar acesta să fie valabil pentru o perioadă limitată, după care aceştia să îşi caute de lucru într-o altă ţară.

Teodorovici a făcut această propunere controversată în timpul unei dezbateri parlamentare, iar argumentul acestuia a fost că în Europa, în timp ce o zonă devine mai bogată, o alta ajunge să fie mai săracă: “Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Permis de muncă pentru românii din străinătate

Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară.

În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a fost declaraţia lui Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor în timpul unei dezbateri
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

În acest moment, există dreptul la libera circulaţie care este garantat de Uniunea Europenaă pentru membrii statelor membre, iar aceştia pot lucra oriunde îşi doresc fără să fie condiţionaţi în privinţa perioadei de timp pe care îşi aleg să o petreacă muncind în ţara respectivă.

Închide ×