Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe, și-a arătat recent indignarea vizavi de noua lege a Fiscului despre impozitarea nunților. Se pare că acesta nu este de acord cu noua lege a celor de la ANAF. De asemenea, ministrul de Finanțe și-a mai spus părerea și despre cum vor degenera lucrurile, dacă se va respecta întocmai noua lege a impozitării nunților.
La ce se poate ajunge? Cum vede Eugen Teodorovici noua situație a proaspeților însurăței care sunt nevoiți să completeze raportul economic a cununiei civile și religioase?
Ministrul de Finanțe: „Abordarea ANAF-ului pentru impozitarea nunții nu este corectă”
Controversata lege a ANAF-ului l-a făcut pe Eugen Teodorovici, ministru Finațelor, să conteste vehement situația în care sunt mirii. Acesta a atacat Agenția Națională de Administrare Fiscală din cauza noii legi care îi vizează pe proaspeții căsătoriți. De acum înainte, mirii sunt nevoiți că completeze declarațiile trimise de ANAF cu datele prestatorilor de servicii pe care i-au ales, în vederea raportului economic ale acestora.
„Este reală chestiunea asta. Cei de la Prahova au postat chiar şi pe Facebook circulara asta. Bun, este în temeiul legal, numai că asta cu siguranţă, pe o listă de priorităţi a ANAF-ului este undeva mult, mult în josul listei. ANAF-ul avea multe alte lucruri de făcut înantea acestei măsuri. Întrebarea care se pune este de ce tot timpul ANAF-ul reacţionează şi nu acţionează?”, a declarat Eugen Teodorovici pentru DCNews.
Cum vede ministrul de Finanțe situația aceasta pe mai departe?
Ministrul Finanțelor nu este deloc de acord cu situația în care se află mirii de acum, mai ales pentru faptul că legea, dacă ar fi respectată ca la carte, ar trebui să-i vizeze pe proaspeții căsătoriți din 2013 până acum. Eugen Teodorovici se arată indignat de aceasta, afirmând că este aproape imposibil pentru aceștia să notifice exact raportul economic al nunții pe care au avut-o acum cinci ani de zile. „Adică, vă daţi seama, ei acum din 2013 ce să facă? Se duce într-o zonă în care nu are cum să se mai oprească. Cineva va trage pe chestia asta. De ce? A făcut unul o nuntă în 2013, perfect. El acum e notificat să îţi spună ţie, Fisc, cine a fost la el la nuntă să îi facă poze, să îi cânte, să-l distreze.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Vă daţi seama că firmele care au asigurat cateringul, aranjamentul floral şi aşa mai departe au avut contracte, nu e niciun fel de problemă, şi-au declarat la stat veniturile. Persoana fizică, adică mirii, pe de o parte, ar trebui să spună lucrurile astea. Ei se vor gândi atunci când o să primească hârtia că poate cineva deja ştie cine le-a făcut poză la nuntă, de exemplu, şi atunci o să spună ‘aoleu ce facem?’ sau să spună ‘nu îmi mai amintesc’ şi nu ai ce să faci teoretic.
Dar poţi să te gândeşti, (n.r. în calitate de prestator) ‘domnule dar dacă ăla care mi-a făcut poze a dat declaraţie deja la FISC şi a anunţat că el a fost şi că a primit suma de nu ştiu câte mii de lei să filmez la nuntă?’ În cazul în care mirele declară chestia asta, că Popescu a făcut poze şi i-a dat o sumă, Popescu pe de o parte trebuie să spună de ce nu a declarat la FISC acel venit şi pe de altă parte, mirele trebuie să declare de unde au avut miile de lei să îl plătească pe Popescu să îi facă poze. Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013. Ca să fi proactiv să spui domnule de azi înainte toţi cei care au de gând să se căsătorească prin cununie civilă trebuie să declare, ca omul să ştie. Asta ar trebui să fie abordare corectă a ANAF-ului”, a mai specificat ministrul.