Permis de conducere românesc, considerat nul de autorităţiile din Germania

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 12:51
Permis de conducere românesc, considerat nul de autorităţiile din Germania GALERIE FOTO
Veşti proaste pentru cei care au permis de conducere românesc şi vor să circule în Germania

În urma unui incident în care un şofer român a fost implicat în Germania, nemţii au decis să nu mai recunoască permisele de conducere care au fost dobândite în Republica Moldova şi preschimbate apoi în România.

Totul s-a întâmplat după ce autorităţile din Germania au sancţionat un şofer român, care era angajat de o societate de transport din România, cu o amendă uriaşă, în valoare de 500 de euro şi cu reţinerea permisului de conducere.

Permis de conducere românesc, considerat nul în Germania

Şoferul vinovat de infracţiune avea permisul de conducere dobândit în ţara noastră vecină, Republica Moldova, şi apoi schimbat în România. De aceea, nemţii au decis că permisuld e conducere nu este valabil pe teritoriul ţării lor.

„Vă informam că autorităţile germane nu recunosc permisele de conducere şi certificatele de pregătire profesională dobândite în Republica Moldova şi preschimbate apoi în România, considerandu-le nevalabile pe teritoriul Germaniei.

Deşi conducătorul auto a obţinut legal permisul de conducere şi certificatul de pregătire profesională în Republica Moldova şi, ulterior, preschimbă aceste documente în România, obţinând astfel permis de conducere românesc, valabil în toate ţările UE, autorităţile germane consideră că acest permis de conducere nu este valabil pentru că şoferul nu a obţinut acest document românesc în baza unui examen recunoscut în UE”, au declarat oficialii UNTRR.

Permis de conducere românesc, alături de unul din Germania, la schimbarea la nemţi
Permis de conducere românesc, alături de unul din Germania, la schimbare

Şoferul care a fost sancţionat este cetăţean român cu carte de identitate obţinută în România şi certificat de calificare profesională continuă (CPC), care a fost obţinut tot în România, după ce a urmat un curs şi a promovat un examen de specialitate.

Maşina acestuia a fost imobilizată până când patronul firmei la care şoferul lucra va trimite un alt şofer cu carnet de conducere valabil în Germania.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×