Ministrul Justiţiei din Republica Moldova a demisionat!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
11/03/2018, 17:57
Ministrul Justiţiei din Republica Moldova a demisionat!

Ministrul moldovean al Justiţiei, Alexandru Tănase, a demisionat, duminică, în urma unor interceptări telefonice apărute în presă privind o discuţie între Tănase şi omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar moldovenesc, relatează site-ul Unimedia.

Recent, presa de la Chişinău a publicat o presupusă interceptare telefonică a unei discuţii din anul 2015 între Alexandru Tănase, pe atunci preşedintele Curţii Constituţionale, şi fostul deputat şi bancher Veaceslav Platon. Pe un ton prietenesc, în limba rusă, cei doi au vorbit despre anumite hotărâri ale Curţii Constituţionale legate de sistemul bancar şi noile legi care oferă mai multă imunitate Băncii Naţionale.

Ministrul Justiţiei din Republica Moldova a demisionat după doar două luni de mandat

Alexandru Tănase, numit în funcţie în urmă cu două luni, a declarat că nu poate fi sigur asupra autenticităţii acestei înregistrări, întrucât „discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă şi nu i-am dat mare importanţă şi partea ce mă priveşte, nu scoate în evidenţă nimic interesant”. În 2014, Banca Centrală a Republicii Moldova a descoperit că trei bănci au acordat împrumuturi în valoare totală de un miliard de dolari, reprezentând 15% din PIB-ul ţării. Banii au dispărut înainte de alegerile parlamentare, iar cei care au primit fondurile nu au fost identificaţi. Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani în dosarul privind frauda de la Banca de Economii, instituţie care a falimentat ulterior.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×