Pericolele consumului de pește crud. Ce afecțiuni grave poți contacta!

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/08/2018, 16:27
Pericolele consumului de pește crud. Ce afecțiuni grave poți contacta!
Cele spuse de el ulterior aduce o informație teribilă.

Potrivit specialiștilor, pericolele sunt iminente în urma consumului de pește crud. În toate formele lui, fie doar pește crud, fără alte combinații, fie sushie ori alte fructe de mare delicoase, dar negătite, au un nivel mare de periculozitate.

Perioada în care ne aflăm a adus cât mai mulți oameni care consumă sushi sau orice fel de mâncare nepreparată termic. Toate din cauze superficiale, adică moda pe peste oceanu, gusturile alese venind pe apă dintr-acolo. Populația care preferă să consume mâncare raw vegană, inclusiv sushi, a început din ce în ce mai tare să se mărească.

Pericolele consumului de pește crud!

În urma creșterii populației care s-a adaptat trendului, au apărut și oameni care să studieze fenomenul. După ce au fost făcute câteva studii, specialiștii au descoperit nu o posibilă apariție a unor probleme în urma consumului de pește crud, ci sigure consecințe a acestei preferințe alimentare. Un studiu din Western a descoperit că oamenii, în urma unei mese de sushi, fructe de mare ori doar pește crud, se pot îmbolnăvi din cauza unui vierme numit anisakid.

După ce acest parazit ajunge în corpul, acesta în invadează imediat. Primele semne ale apariției date de corpul uma sunt: dureri de stomac, stări de greață și chiar ferbă. În schimb, toate depinde de sensibilitatea fiecărui om. Organismele și imunitatea sunt diferite de la om la om, așa că efectele acestui vierme, ajungând în organism, se pot manifesta în fel și chip. Unii oameni pot avea o experiență extrem de neplăcută din cauza problemelor existente pe care aceștia le au.

Un bărbat a ajuns la spital în urma consumului de pește crud

Cele spuse de el ulterior aduce o informație teribilă.
Consumul de pește crud, pentru cei cu probleme sau doar pentru cei sensibili, poate duce la amputare.

Multe cazuri au dovedit acest fapt. După un caz complicat al unui bărbat care a mâncat pește crud, se poate observa clar gradul de periculozitate al acestui ”trend ”. Conform unui Centru US pentru boli și prevenții, astimările acestui vierme pot cauza 205 infecții. Cazurile grave pot duce chiar la amputare, iar peste 15% din cazuri sunt fatale. Un om care a ajuns în situația expusă mai sus, a ajuns la spital într-o stare gravă. Medicii nu au avut încotro ți au fost nevoiți să-i amputeze antebrațul.

Citește și: Cum să înmoi untul în doar câteva secunde! Trucul care s-a viralizat pe Internet!

Citește și: Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști. VIDEO

Citește și:  Lavinia Pîrva și-a făcut de cap la plajă! ”Ți-ai pus silicoane?”

Situația peștelui de pe piața românească

În cadrul Campaniei ”Inspectoratul PRO”, multe fapte au ieșit la lumină. În anul precendent, 1% din peștele mâncat de români și pus la vânzare conținea viermi. Potrivit furnizorilor, procentul era de 5 ori mai mare. Manager la o cherhana, Radu Manolache, a subliniat că viermii trebuie cunoscuți și scoși din consum. ”Acești viermi nu sunt viermi cauzați de muște, cum crede lumea, că a făcut viermi, că s-a stricat peștele…NU! Ei trebuie cunoscuți și scoși din consum”, a declarat acesta.

Cele spuse de el ulterior aduce o informație teribilă. Se pare că nu numai un naumit fel de pește poate fi contaminat cu viermi, ci toate tipurile. ”Aproape toți peștii pot fi parazitați…și hamsia poate fi parazitată cu anisakis”, a dezvăluit acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×