Pasagerii români de pe Diamond Princess, în carantină din cauza coronavirusului, vor părăsi nava pe 19 februarie

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 18:55
Pasagerii români de pe Diamond Princess, în carantină din cauza coronavirusului, vor părăsi nava pe 19 februarie
Pasagerii români de pe Diamond Princess, în carantină din cauza coronavirusului, vor părăsi nava pe 19 februarie. Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe anunță că pasagerii români de pe Diamond Princess, aflată în carantină de câteva săptămâni din cauza coronavirusului, vor putea părăsi ambarcațiunea pe 19 februarie, atunci când expiră carantina.

Pasagerii români de pe Diamon Princess vor părăsi nava peste două zile

Potrivit MAE, până la acest moment, nu au fost identificați alți români infectați cu noul tip de coronavirus, iar starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 este în continuare bună.

Ministerul anunță astfel că pe 19 februarie va expira perioada de carantină, dată după care pasagerii vor putea părăsi ambarcațiunea, în baza unui certificat medical eliberat de autoritățile din Japonia, informează Hotnews.

Cu toate acestea,  românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Ulterior, decizia cu privire la continuarea activității pe nava Diamond Princess sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de comun acord între românii membri ai echipajului și compania care operează ambarcațiunea.

Dintre pasagerii români de pe Diamond Princess, unul singur a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Dintre cei 3.700 de pasageri ai ambarcațiunii, 454 de persoane au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus, după testarea a 1.723 de oameni de la bord.

Ministerul Afacerilor Externe anunța săptămâna trecută că unul dintre pasagerii români de pe Diamond Princess a fost depistat cu COVID-19  și a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez.

Ulterior s-a aflat că românul era membru al echipajului, fiind angajat la bucătăria vasului de croazieră.

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș, iar primarul din această localitate, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că bărbatul are 41 de ani și nu a mai venit acasă din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, declara atunci primarul din Bascov.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×