Cine este primul român infectat cu coronavirus. Lucrează pe vasul de croazieră alături de soția sa

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 08:23
Cine este primul român infectat cu coronavirus. Lucrează pe vasul de croazieră alături de soția sa GALERIE FOTO
Pe acest vas lucra românul depistat cu coronavirus. Sursa foto - Du Xiaoyi/Xinhua via ZUMA Wire)

S-a aflat și cine este primul român infectat cu coronavirus. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 41 de ani care locuia în Argeș. Acesta lucrează pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia împreună cu soția sa.

Cine este primul român infectat cu coronavirus

Între timp, bărbatul a discutat deja cu familia lui, care locuiește lângă Pitești. Rudele acestuia sunt optimiste și spun că bărbatul părea să aibă o stare de sănătate totuși bună.

Mai mult de atât, conform medicilor, acesta nu a prezentat multiple simptome ale coronavirusului.

Lucrează pe vasul de croazieră alături de soția sa

Totuși, bărbatul a ieșit pozitiv cu coronavirus după ce s-au făcut teste echipajului de pe Diamond Princess.

De remarcat că bărbatul stătea în aceeași cabină cu soția sa, dar conform primelor informații aceasta încă n-a fost testată.

Deocamdată el a fost dus la spital, în timp ce femeia continuă să rămână în carantină pe vasul de croazieră și așteaptă ca medicii să o testeze împotriva coronavirusului.

Trebuie specificat că în ziua în care a fost dus la spitalul din Japonia, alte 40 de persoane de pe vas au fost transportate la unități medicale.

Toate aveau confirmate coronavirus. „Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român.

Au fost efectuate în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone”, au spus cei de la MAE.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×