O stațiune turistică fără gară și transport este plină de gunoaie

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/09/2018, 14:25
O stațiune turistică fără gară și transport este plină de gunoaie
Padina Peștera este stațiune îngropată în gunoaie

O stațiune turistică fără gară și transport arată ca după război. Aceasta este plină de gunoaie, iar acum se pare că cineva vrea să ia atitudine. Locul, care ar trebui să fie de vis  cum privești de la stânga la dreapta se găsește.  În mijlocul a ceea ce are România mai frumos și mai puternic, făcând parte din aria protejată a Bucegilor, este Padina Peștera.

Gazdă până la intrarea în stațiune nu este peisajul care ar trebui să-i întâmpine pe turiști, ci grămezile de gunoaie. Conform Inspectorarul Pro, care a făcut o vizită în analizarea și găsirea problemelor, iar mai apoi a rezolvării lor, oamenii responsabili au fost trași la răspundere.

Spusele oamenilor legii despre situația stațiunii plină de gunoaie, fără gară și transport

Cu toate că Padina face parte dintre cele 47 de stațiuni turistice de interes național, autoritățile responsabile pentru îngrijirea ei nu au părut așa de interesați. Până și drumul principal de acces este încă în reparații după ani de zile; drum în care s-a investis peste 17 milioane de euro.

Jurnaliștii de la știrileprotv au discutat cu administratorul Padina. Acesta susține că stațiunea este drumul și ajungerea către este la îndemână. Inițial, aceasta a fost gândită pe baza faptului că la Moroeni se află o gară cu ajutorul căreia poți ajunge aici. Însă, atunci când atoritățile au făcut demersurile corespunzătoare, s-au gândit la gara din Pietroșița, care a fost și ea abandonată.

Întrebat despre alegerea gării, administratorul Padina a susținut că e o gară istorică și nu una părăsită. ”Deci e o gară istorică. Deci e de foarte multă vreme și fuctionează. Doar de 2-3 luni știu că a fost oprtiă. Din lipsa călătorilor”, a spus Ionuț Săvoiu.

Citește și: Cleopatra Stratan apare în manualele școlare din Belgia!

Citește și: Anda Adam nu poartă lenjerie intimă! ”Port atunci când e absolut necesar”

Citește și: Melania Medeleanu critică referendumul pentru familie! ”Ne costă aproximativ 20 de milioane de euro.”

În continuarea, și primarul a declarat câte ceva despre cursele car pot aduce oamenii în zonă. ”Avem și o cursă care duce o parte din muncitori, au luat și tusiștii”, susține primarul. Leotescu Florian, căci despre el este vorba, viceprimar al localității Moroeni mai declară și că își asumă această problemă. ”Putem spune că fiind pe teritoriul nostru putem să ne asumăm și această problemă” , a spus în cele din urmă.

Ce spun vizitatorii despre condiții?

Oamenii legii stau cu mâinile în sân cerând ajutor, iar vizitatorii se plâng, așa stau lucrurile acum. Întrebați de către reporteri ce vâd în neregulă la stațiune, aceștia au răpuns cu sinceritate. ”E superb aşa dar telecabina nu merge… Mâncare din Sinaia, la 2 săptămâni! Rulota e pregătită să poată să stea în mijlocul naturii. Panou solar tot ce trebuie pe ea, televiziune”, a spus un vizitator.

O altă plângere vine subliniid faptul că este mare lipsă de toalete. ”Ne-ar trebui şi nouă o toaletă, un container de gunoi, dacă s-ar putea ceva pentru apă mai aproape, un duş”, a spus un alt turist.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×